Πολιτική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πράμαντα, με ομιλητή το Γ. Πρέντζα

Πολιτική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πράμαντα, με ομιλητή το Γ. Πρέντζα

Στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στο λαό η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Πράμαντας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας και ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Λεωνίδας Λεοντάρης.

Ο Γιώργος Πρέντζας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι προωθούμενοι επενδυτικοί σχεδιασμοί μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Ήπειρο μελλοντικά θα συνθλίψουν πολλούς αυτοαπασχολούμενους, ιδιοκτήτες μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων και θα μετατρέψουν ακόμη και κτηνοτρόφους «μισθωτούς βοσκούς στα κοπάδια τους». Τόνισε ακόμη, ότι την προοπτική αυτή, στηρίζουν ανεπιφύλακτα η σημερινή περιφερειακή αρχή Καχριμάνη και οι άλλοι υποψήφιοι, Ζάψας, Δημητρίου και Ριζόπουλος, οι οποίοι απορρίπτουν την κατασκευή αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων για την προστασία του λαού, επειδή δεν αποφέρουν επιχειρηματικά κέρδη.

Σε ότι αφορά στους σχεδιασμούς για εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή μας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να φτηνύνει η θέρμανση για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη κοροϊδία το προεκλογικό… εφεύρημα της κυβέρνησης περί δήθεν «13ης σύνταξης», να «παίρνει 10» από τους συνταξιούχους και να τους «επιστρέφει 1» μικρό επίδομα, αναντίστοιχο των μεγάλων απωλειών που έχουν υποστεί και των αναγκών τους.

Ο Λεωνίδας Λεοντάρης αντέκρουσε τον ισχυρισμό της δημοτικής Αρχής Σεντελέ ότι η απόφαση για επιβολή αυξήσεων 10% στην τιμή του νερού και στα υπόλοιπα δημοτικά τέλη ελήφθη από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου, δηλαδή από δημοτικούς υπαλλήλους. «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία συνειδητή αντιλαϊκή πολιτική επιλογή του δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και αυτή με την οποία επιβλήθηκε η τιμολόγηση του νερού και κατά τους χειμερινούς μήνες, σε ένα τόπο που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν περίπου 50-60 ημέρες το χρόνο και, αν οι βρύσες δεν μένουν ανοικτές, σπάνε οι σωλήνες και σταματάει η υδροδότηση», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων.

Show Buttons
Hide Buttons