«Πράσινο φως» για την ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής

«Πράσινο φως» για την ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής

Το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών για την ίδρυση ενός νέου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη λειτουργίας του σχολείου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αν όλα κυλήσουν ομαλά από άποψη τυπικών διαδικασιών.
Θυμίζουμε πως το θέμα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, παίρνοντας ομόφωνη απόφαση, μετά την εισήγηση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παρασκευής Τσίλη, η οποία είχε υποστηρίξει την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός ακόμα δημοτικού σχολείου στην περιοχή της Ανατολής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αρμόδια Επιτροπή, το μαθητικό δυναμικό του νέου σχολείου προβλέπεται να είναι από 126 έως 150 μαθητές.
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για τη νέα σχολική μονάδα και τη σύσταση ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου, έχει προτείνει το σχολείο επί της οδού Πλάτωνος και Αντύπα, στη Ράχη Σαμή, στο οποίο στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής και το οποίο από τη σχολική χρονιά 2015-2016 λειτούργησε σε νέο διδακτήριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό, στην παραλίμνια ζώνη.
Με την θετική απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση του σχολείου και απομένει η έγκριση των οργανικών θέσεων που περνά μέσα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, εφόσον πρόκειται για δημόσια δαπάνη.
Το ουσιαστικό βήμα ωστόσο έγινε, σύμφωνα με την κ. Τσίλη, η οποία εκτιμά πως με την ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Ανατολής, θα αποσυμφορηθούν τα σχολεία που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ανατολής είναι το μεγαλύτερο σχολείο σε πληθυσμό, του Δήμου Ιωαννιτών.
Όσον αφορά τέλος τις υποδομές, η κ. Τσίλη εκτιμά πως δε χρειάζονται μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις γιατί η Ενιαία Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών είχε προβεί σε επισκευές όσο λειτουργούσε το Γυμνάσιο εκεί.

Show Buttons
Hide Buttons