Προβάδισμα στους πολύτεκνους για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων

Προβάδισμα στους πολύτεκνους για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, υπογράφει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ιωαννίνων με θέμα τα κριτήρια πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών με την προκήρυξη που είναι στον «αέρα».

Σύμφωνα την επιστολή, οι διορισμοί που προγραμματίζονται στην εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθούν με «νόμο σφαγή» για τους πολυτέκνους, ο οποίος είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν επί κυβερνήσεως κ. Κ. Καραμανλή οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί διορίζονταν εκτός ΑΣΕΠ.

«Αποτελεί εμπαιγμό για τους πολυτέκνους και έγκλημα για την πορεία του έθνους μας η ισοδυναμία επτά (7) παιδιών με ένα μεταπτυχιακό, το οποίο δεν είναι και σπουδαία υπόθεση, διότι σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά εύκολα μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα μεταπτυχιακό» τονίζεται στην επιστολή και συνεχίζει: «Για το Δημογραφικό δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Βουλευτής του κόμματός σας σε άρθρο του σε τοπική εφημερίδα έγραφε σχετικά για το Δημογραφικό: «Έχουμε μπροστά μας ένα θηριώδες πρόβλημα που αν δεν το λύσουμε τώρα η Ελλάδα ως διακριτή οντότητα , θα είναι στο μέλλον ένα ιστορικό κειμήλιο».

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει το νόμο, αναθεωρώντας πλήρως τον τρόπο μοριοδότησης ως εξής:

Ακαδημαϊκά προσόντα – προϋπηρεσία –βαθμός πτυχίου –οικογενειακή κατάσταση, δίνοντας πολλά μόρια στα παιδιά.

Show Buttons
Hide Buttons