Προεκλογικός αγώνας εν έτει 2019… Με αφίσες και πανό!

Προεκλογικός αγώνας εν έτει 2019… Με αφίσες και πανό!

Ο τρόπος προβολής των υποψηφίων βουλευτών όπως και των υποψηφίων δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων, κατά τον προηγούμενο μήνα, είναι και λίγο θέμα αισθητικής… εκτός από επιλογή που συνδέεται με το μπάτζετ του κάθε προεκλογικού αγώνα.

Πολλοί σχολιάζουν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πανό με τα οποία γέμισε την πόλη, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, Βάνα Μπάρμπα.

Παλαιοκομματικός προεκλογικός αγώνας σχολιάζουν ορισμένοι, άλλοι μένουν στο εκλογικό σύνθημα που χρησιμοποιεί η γνωστή ηθοποιός, ωστόσο εδώ ενυπάρχει και η παράμετρος της νομιμότητας.

Βάσει της εγκυκλίου του υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη (Αριθ. Εγκυκλίου: 65 ΘΕΜΑ: Διαχείριση οικονομικών, ιδιωτική χρηματοδότηση και προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019) με ημερομηνία 20 Ιουνίου – διαβάστε την ολόκληρη εδώ και επικεντρώστε στις σελίδες 10 και 11 –  γίνεται σαφές πως (σύμφωνα µε το άρθρο 12 του ν. 3023/2002), κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται για τους υποψήφιους: «α. Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δηµόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε µορφής αυτοκινούµενα µέσα, αεροπανώ, πανώ, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής«… 

Στις κυρώσεις των εκλογικών νόμων και εγκυκλίων για τους υποψηφίους ή τα κόμματα, περιλαμβάνονται από πρόστιμα ως και ακυρότητα της εκλογής. Αν το αγνοεί αυτό η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, οφείλει να το μάθει ή έστω να την πληροφορήσει κάποιος.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι υποψήφιοι βουλευτές που κάνουν αφισοκόλληση με αφίσες του κόμματος και το προβάλλουν ανορθόγραφα στο facebook, ενθυμούμενοι ίσως τα αγωνιστικά χρόνια της νιότης τους.

Αυτό όμως που σχολιάζουν οι ψηφοφόροι είναι πως οι εν λόγω βουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι κολλούν αφίσες στις προσόψεις καταστημάτων, τα οποία και οι ίδιοι ως βουλευτές, έβαλαν το χεράκι τους για να κλείσουν με λουκέτο…

 

Show Buttons
Hide Buttons