«Προοδευτικό μέτωπο» ο… όρος Οικονόμου για την Περιφέρεια Ηπείρου (βίντεο)

«Προοδευτικό μέτωπο» ο… όρος Οικονόμου για την Περιφέρεια Ηπείρου (βίντεο)

Επανακαθορισμό της θέσης του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του χώρου με το ΣΥΡΙΖΑ, στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο, προτείνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος ενδιαφέρεται υπό όρους, να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης με το «Κίνημα Αλλαγής» στην Ήπειρο.

Μιλώντας στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης, ενόψει των διεργασιών που έχουν ανοίξει στο Κίνημα, προκειμένου αυτό να καταλήξει σε προτάσεις υποψηφιότητας Περιφερειάρχη προς τα κεντρικά του κόμματος, και οι οποίες διεργασίες τον φέρουν ως έναν εκ των ονομάτων που θα προταθούν για να ηγηθεί του συνδυασμού στην Ήπειρο, ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε προβληματισμένος για την στρατηγική που ακολουθήθηκε ως σήμερα και ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει ένα ψηφοδέλτιο με χαρακτηριστικά αυτονομίας και… ιδεολογικής καθαρότητας του ΚΙΝΑΛ. Επικαλέστηκε συγκεκριμένα, περιπτώσεις όπως στις Περιφέρειες Κρήτης και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου οι εκλεγμένοι το 2014 αιρετοί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να στηριχθούν και από το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές: «Ποιο το νόημα ως εκ τούτου, να μιλάμε για δικούς μας υποψηφίους;» αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου.

Στο τραπέζι του ΚΙΝΑΛ… υπάρχει πάντα και το όνομα και το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Οικονόμου, το βράδυ της Τρίτης, κατέθεσε για μια ακόμα φορά, την πρότασή του, με όρους πολιτικής πλατφόρμας συνεργασίας ευρύτερων «προοδευτικών» δυνάμεων στην Ήπειρο που μπορεί να εκτείνονται από τις «παρυφές» της ΝΔ με την παράταξη Ριζόπουλου, ως το ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ευκαιρία το ρήγμα στο καθεστώς Καχριμάνη να γίνει χάσμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, εννοώντας μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων που θα συγκλίνει προγραμματικά προ των εκλογών, αφού ούτως ή άλλως, η απλή αναλογική προϋποθέτει συνεργασίες. «Γιατί όχι πριν τις εκλογές, αφού ούτως ή άλλως, πρέπει να συνεργαστεί κανείς με άλλους για να κάνει διοίκηση;» ήταν η προτροπή του κ. Οικονόμου, που κάλεσε τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο, να βάλουν το άλογο μπροστά από το κάρο, να ανοίξουν το διάλογο με τις άλλες δυνάμεις και να αποφευχθεί η περιχαράκωση της αυτόνομης καθόδου που οδηγεί απλά, στην επανεκλογή Καχριμάνη.

Τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, επανέλαβε πολλές φορές ο πρώην βουλευτής που τόνισε με ένταση πως κάθε άλλο σενάριο πέραν του συμμαχικού σχήματος, τον αφήνει αδιάφορο. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει πρόθεση να αυτοπροταθεί για υποψήφιος Περιφερειάρχης και σε περίπτωση που γίνει ετεροπρόταση με το όνομά του, την άλλη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση της ΝΕ, θα αρνηθεί την πρόσκληση, αν δεν υποστηριχθεί το πολιτικό σκεπτικό που προτείνει: «ήττα Καχριμάνη και της συντηρητικής παράταξης στην Ήπειρο, με συνένωση δυνάμεων»…

Show Buttons
Hide Buttons