«Προτυποποίηση» του Λυκείου Ζωσιμαίας υποσχέθηκε ο Κ. Τασούλας

«Προτυποποίηση» του Λυκείου Ζωσιμαίας υποσχέθηκε ο Κ. Τασούλας

Τη δέσμευση για την ίδρυση Πρότυπου Λυκείου στα Γιάννενα όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ανέλαβε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας μιλώντας στη βουλή κατά τη σχετική συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πρότυπα – πειραματικά σχολεία. 

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ αναφέρθηκε στο συνεχιζόμενο απαράδεκτο πρόβλημα της Ζωσιμαίας που από το 2015 παραμένει μη ενιαία σχολική μονάδα, μόνο ως Πρότυπο Γυμνάσιο χωρίς συνδεδεμένο και Πρότυπο Λύκειο όπως όλα τα υπόλοιπα ιστορικά σχολεία. 

Ο κ. Τασούλας κατέθεσε στα Πρακτικά της βουλής την ανακοίνωση της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων με την οποία καταγγέλλει το νομοσχέδιο για την πλήρη ισοπέδωση των πρότυπων σχολείων και την πρωτοφανή αδικία εις βάρος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Στα Γιάννενα υπάρχει το πιο παλιό ελληνικό σχολείο η γεραρά Ζωσιμαία Σχολή από το 1828, όπως υπενθύμισε. Αυτό το σχολείο σήμερα, με βάση τον ν. 4327/2015, είναι το μοναδικό από τα πέντε ιστορικά πρότυπα σχολεία, που δεν είναι συνδεδεμένο με λύκειο, που δεν είναι, δηλαδή, ενιαία σχολική μονάδα. Υπάρχει μόνο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας στα Γιάννενα και δεν υπάρχει πρότυπο λύκειο, ενώ και η Βαρβάκειος και τα Ανάβρυτα και η Ιωνίδειος στον Πειραιά και η Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης -τα άλλα ιστορικά πρότυπα σχολεία- είναι συνδεδεμένα με λύκειο και συγκροτούν γυμνάσιο και λύκειο μία ενιαία σχολική μονάδα.

«Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα εν σχέσει με τα κτήρια, με τις υποδομές, εν σχέσει με τους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας, τα οποία όμως προβλήματα από το 2015 έως το 2019, τέσσερα χρόνια τώρα, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί και να προστεθούν σήμερα σε αυτό το νομοσχέδιο δυο, τρεις λέξεις, οι οποίες θα συνέδεαν το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας με πρότυπο λύκειο, έχοντας επιλύσει η Κυβέρνηση αυτά τα χρόνια τα προβλήματα τα στεγαστικά και της απασχόλησης των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Εννοείται ότι καταθέτοντας αυτό, η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει πει και η κυρία Κεραμέως κατ’ επανάληψη, αντιμετωπίζει το Πρότυπο Ζωσιμαίας των Ιωαννίνων ως ενιαία σχολική μονάδα και με γυμνάσιο και με λύκειο και αυτό θα θεσμοθετηθεί από τη Νέα Δημοκρατία» κατέληξε.

Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως, η Γιαννιώτισσα Υφυπουργός Παιδείας έδειξε πως το θέμα αυτό απλά δεν απασχολεί τη σημερινή κυβέρνηση…

Show Buttons
Hide Buttons