Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Ανησυχία για το φθινόπωρο, παράπονα για τις καθυστερήσεις στις χρηματοδοτήσεις

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Ανησυχία για το φθινόπωρο, παράπονα για τις καθυστερήσεις στις χρηματοδοτήσεις

Ανησυχία για το φθινόπωρο που έρχεται και παράπονα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που λείπουν, εξέφρασε για πολλοστή φορά με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου.

Η πανδημία δείχνει τα δόντια της, ο τουρισμός είναι αμφίβολο αν θα προσφέρει στη χώρα μας την ανάσα που αναμένονταν και η οικονομία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού όσο το τέταρτο κύμα της covid-19 και το στέλεχος της παραλλαγμένης μετάλλαξης Δ θα κολλάει όλο και περισσότερους…

Αυτό ανέφερε εμφανώς ανήσυχος για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ζητώντας από την πολιτεία ουσιαστικά στήριξη στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα όμως και οι παρεχόμενες χρηματοδοτικές και επενδυτικές δυνατότητες που παρέχονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην Ήπειρο τουλάχιστον, κάπου κολλάνε…

«Ο Αναπτυξιακός Νόμος ο περσινός δεν έχει ανοίξει ακόμα και έχουμε έντονα παράπονα από συναδέλφους μας και επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου μας αλλά και από ανθρώπους που είχαν έρθει από το εξωτερικό και πλέον μετά από μήνες ατελέσφορης αναμονής, σκέφτονται να εγκαταλείψουν οριστικά τα σχέδιά τους» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Τα βέλη του έστρεψε ουσιαστικά κατά της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς όπως είπε, οι επενδύσεις με τα μεγάλα μπάτζετ από τον Αναπτυξιακό Νόμο στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται πως προχωρούν κανονικά, στην Περιφέρεια Ηπείρου αντίθετα, καθυστερούν ανεπανόρθωτα.

Τέλος, ο κ. Δημητρίου ανέφερε προς επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του pbnews.gr της περασμένης Παρασκευής, πως παρατηρείται και μια «οριακή καθυστέρηση» στην εκταμίευση των πόρων για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις του covid-19 από το ΕΣΠΑ. «Δεν ξέρω που οφείλεται, αυτό που γνωρίζω είναι ότι με όποιον μιλάω βλέπουν όλοι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο» κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Show Buttons
Hide Buttons