Πρόταση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Εταιρεία ειδικού σκοπού για το φυσικό αέριο

Πρόταση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Εταιρεία ειδικού σκοπού για το φυσικό αέριο

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με το θέμα του φυσικού αερίου να απασχολεί περισσότερο από ποτέ τα μέλη του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτριος Δημητρίου στην εισήγηση του σημείωσε ότι το θέμα του φυσικού αερίου είναι μια «πονεμένη ιστορία» για τη χώρα αλλά κυρίως για την Ήπειρο και το Ν. Ιωαννίνων, τονίζοντας πως εκτός από τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά κυβερνήσεις και άλλοι παράγοντες, βασικό πρόβλημα ήταν και παραμένουν οι διακρατικές συμφωνίες και οι εξαρτήσεις των χωρών στον γεωστρατηγικό χάρτη.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Δημητρίου τόνισε πως πρέπει να στηριχθεί η διαδικασία τροφοδοσίας της Ηπείρου εν αρχή μέσω φορτηγίδων μεταφοράς, τροφοδοσίας και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου, ωστόσο θα πρέπει ταυτόχρονα, συντεταγμένα και οργανωμένα να διεκδικηθούν σε συναντήσεις με την εταιρία και τα αρμόδια υπουργεία, η αύξηση των ποσοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εισηγήθηκε στο Δ.Σ να γίνουν άμεσα το επόμενο διάστημα όλες εκείνες οι ενέργειες για να μην μείνουμε εκτός σύνδεσης από τον αγωγό φυσικού αερίου (ΠΟΣΕΙΔΩΝ), Κήποι Έβρου- Θεσπρωτία, ο οποίος φαίνεται σε αυτή την φάση να κινείται με πολύ καλούς ρυθμούς και είναι ευκαιρία να επωφεληθούμε από αυτόν, όπως τονίστηκε.

Τέλος, πρότεινε και εγκρίθηκε ομόφωνα, να κινηθούν οι διαδικασίες για να εξεταστεί βάση συγκεκριμένου σχεδίου και μελέτης, ο τρόπος που θα μπορεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με την Περιφέρεια, τον Δήμο Ιωαννιτών, την Τράπεζα Ηπείρου και άλλους φορείς να δημιουργήσουν εταιρία ειδικού σκοπού, έτσι ώστε να μη μείνει η Ήπειρος και ειδικότερα ο Νομός Ιωαννίνων για μια ακόμη φορά εκτός του χάρτη του φυσικού αερίου και γιατί όχι να βρεθεί πιο μέσα στο παιχνίδι ακόμη και με οικονομικά οφέλη.

Show Buttons
Hide Buttons