«Πυρά» της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κατά του Δήμου Ιωαννιτών για το Μουσικό Σχολείο

«Πυρά» της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κατά του Δήμου Ιωαννιτών για το Μουσικό Σχολείο

Υπέρ των αιτημάτων των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων που δε θέλουν τη μεταστέγαση του σχολείου στην Περίβλεπτο, τάσσεται με απόφασή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

«Η ΕΛΜΕ-Ι συμμεριζόμενη την ανησυχία αλλά και την ευαισθησία των συναδέλφων που υπηρετούν στο Μουσικό Σχολείο της πόλης μας τάσσεται υπέρ των αιτημάτων τους τόσο για την αντίθεσή τους σε αυτή την μετεγκατάσταση, όσο και στην ανησυχία τους για τυχόν μη ομαλή λειτουργία του σχολείου από την νέα σχολική χρονιά» τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συζήτηση επί του θέματος, στο χθεσινό ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Το γεγονός ότι το Μουσικό Σχολείο από την νέα χρονιά ορίζεται ως εξεταστικό κέντρο για την εξέταση των μαθητών από όλη την Ήπειρο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στις σχολές Μουσικολογίας, γίνεται αμέσως αντιληπτό πως θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με την τυχόν μετεγκατάστασή του, σημειώνει η ΕΛΜΕ επιπροσθέτως.

Αναφέρει και άλλους λόγους για να μη μεταφερθεί το σχολείο εκτός αστικού ιστού, όπως: το θέμα των τμημάτων ένταξης στα οποία φοιτούν μαθητές με μαθησιακά προβλήματα, η ταλαιπωρία των γονέων να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους, αλλά και η αποξένωση των μαθητών αυτών από την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ καυτηριάζει τη στάση της δημοτικής αρχής μιλώντας για το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης. «Το πρόβλημα αυτό φυσικά δεν είναι τωρινό. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που δυστυχώς καμία δημοτική αρχή μέχρι τώρα δεν το αντιμετώπισε, αφήνοντας στην τύχη τους πολλές σχολικές μονάδες, με τα πολλά κτιριακά και λειτουργικά προβλήματά τους να λειτουργούν» σημειώνει.

«Βλέπουμε την «ανησυχία της δημοτικής αρχής», για την ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Μουσικό, αλλά δεν βλέπουμε να γίνονται ενέργειες – όπως φυσικά δεν έγιναν ποτέ – για την βελτίωση, επισκευή σχολικών μονάδων που έχουν χρόνια προβλήματα στεγανότητας αλλά και φθορών στους φέροντες οργανισμούς και στα στοιχεία πλήρωσης των κτιρίων» τονίζει επίσης η ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ-Ι καταλήγοντας ζητάει:

  • Να λυθεί το θέμα της στέγασης του Μουσικού σχολείου, με την άμεση κατασκευή Σχολικού Συγκροτήματος που θα πληροί τις προδιαγραφές για έναν τέτοιου τύπου σχολείο και να σταματήσει η μίσθωση διάφορων δομών συχνά ακατάλληλων για σχολική χρήση.
  • Να γίνει άμεσα έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων ώστε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά τους για σχολική χρήση.
Show Buttons
Hide Buttons