Πυροσβεστικό Σώμα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις

Πυροσβεστικό Σώμα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις

Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, τοπικά και πανελλαδικά, πραγματοποίησαν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, τα μέλη της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου, το πρωί της Παρασκευής. 

Ήταν η τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται η αντίστοιχη κινητοποίηση, όχι ως απεργία ασφαλώς, στο αποκορύφωμα της αντιπυρικής περιόδου, αλλά ως μια οργανωμένη διαμαρτυρία για τα έντονα προβλήματα στους ανθρώπινους και υλικούς πόρους που αντιμετωπίζει τις τελευταίες δεκαετίες, το Πυροσβεστικό Σώμα – διαβάστε εδώ κάτι σχετικό.

Η προσπάθεια ήταν να σταλεί το μήνυμα στην φυσική και πολιτική ηγεσία του σώματος, ότι το φιλότιμο του Έλληνα πυροσβέστη εξαντλείται και σίγουρα δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος των πυρκαγιών που τα τελευταία χρόνια, λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών, γίνεται ολοένα και φονικότερος.

Ο Βασίλης Βράστος, πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου κάλεσε την ηγεσία του σώματος να δει την υπηρεσία πιο σοβαρά, να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους Πυροσβέστες και κατ’ επέκταση, ασφαλέστερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού όπως είπε, αφού ανοίγουν νέες υπηρεσίες με το υπάρχον προσωπικό. «Τα μέτρα προστασίας και οι ελλείψεις προσωπικού είναι τα δύο πιο σημαντικά αιτήματά μας προς την νέα ηγεσία» σημείωσε ο πρόεδρος τονίζοντας επιπλέον πως «με μπαλώματα και δωρεές παλεύουμε να κρατήσουμε λειτουργικά τα πυροσβεστικά οχήματα και βάζουμε μπροστά το φιλότιμό μας. Κάποια στιγμή αυτό στερεύει και πρέπει να μας αντιμετωπίσουν πιο σοβαρά«.

Ο Ζώης Μαργέλης, γενικός γραμματέας της Ένωσης, υπογράμμισε τις ελλείψεις προσωπικού και τις ελλείψεις στα οχήματα. «Δε γίνεται να βγαίνουμε στη ζητιανιά, στον κάθε επιχειρηματία, να ζητάμε ατομικά μέσα προστασίας και ανταλλακτικά για αυτοκίνητα«, αφού όπως είπε, ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος, ηλικίας πάνω από 25-30 χρόνια.

Ο Δημήτρης Βλάχος τέλος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πυροσβεστών, σημείωσε πως για μια ακόμα χρονιά και παρά τους 102 νεκρούς της Δυτικής Αττικής, δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, τα αντιπυρικά έργα, τη συντήρηση των δασικών δρόμων κτλ. Τόνισε δε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όσο διατηρείται αυτή κατάσταση, σε ενδεχόμενο μεγάλων ταυτόχρονων και διαδοχικών πυρκαγιών, να επαναληφθεί η τραγωδία.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Show Buttons
Hide Buttons