«Πόλεμος» για την απεξάρτηση στην Κέρκυρα

«Πόλεμος» για την απεξάρτηση στην Κέρκυρα

Πόλεμος για την απεξάρτηση στο νησί της Κέρκυρας εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), απαντώντας σε προηγούμενη καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Κέρκυρας του ΚΕΘΕΑ

Στην ανακοίνωσή του το παράρτημα του ΕΣΥΝ Κέρκυρας, αναφέρεται στη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στο νησί με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει το ΚΕΘΕΑ ΉΠΕΙΡΟΣ. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Κέρκυρας ανήκει στο μόνιμο κορμό υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στελεχώνεται με έμπειρους και μόνιμους εργαζόμενους του Οργανισμού, οι οποίοι προς το παρόν μετακινούνται προς την Κέρκυρα σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι να μπορέσει ο Οργανισμός να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις καθημερινής λειτουργίας της μονάδας. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: Ο Σταθμός δεν είναι μονάδα ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υπηρεσία με ημερομηνία λήξης, όπως ισχυρίζεται το παράρτημα του ΕΣΥΝ. Επιπλέον, εάν η λειτουργία του Σταθμού οφείλει σε κάποιους πολλά, δεν είναι ούτε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ούτε η κυβέρνηση, που με κανένα τρόπο δεν συνέβαλαν στη δημιουργία του, αλλά ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΕΘΕΑ στην Κέρκυρα με την πολύτιμη υποστήριξή του. Με αλλά λόγια η λειτουργία του Σταθμού οφείλεται στην πρωτοβουλία Κερκυραίων πολιτών και του ΚΕΘΕΑ, το οποίο ανέκαθεν προσπαθεί με όσους πόρους διαθέτει να ανταποκρίνεται στις διαπιστωμένες ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών με βοήθεια.

Ο Σταθμός δημιουργήθηκε για να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία και τα έξοδα στα οποία υποβάλλονταν πολλοί Κερκυραίοι, οι οποίοι μετακινούνται στις πλησιέστερες μονάδες του δικτύου υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο για να λάβουν υποστήριξη. Τα τελευταία χρόνια στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα,  απευθύνονταν κατ’ έτος  50 περίπου Κερκυραίοι με πρόβλημα εξάρτησης και διπλάσιος αριθμός μελών οικογενειών.

Οι ισχυρισμοί γύρω από τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού και ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός του ως «γραφείου κίνησης εξαρτημένων» έναν μόνο στόχο μπορεί να έχουν: να υπονομευόσουν τη λειτουργία της μονάδας και τη βοήθεια που προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη, προς όφελος τρίτων.

Την ώρα που όλο και περισσότερες οικογένειες στην Κέρκυρα ζουν με το πρόβλημα των ναρκωτικών και άλλες μορφές εξάρτησης, καμιά προσπάθεια δεν περισσεύει. Περισσεύουν σίγουρα οι αδόκητες επιθέσεις και η προώθηση συμφερόντων που δεν αφορούν το κοινωνικό σύνολο».

Show Buttons
Hide Buttons