Πόλεμος ευθυνών για το πανεπιστημιακό τμήμα της Ηγουμενίτσας

Πόλεμος ευθυνών για το πανεπιστημιακό τμήμα της Ηγουμενίτσας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Κάτσης σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης δήλωσε πως παρακολουθεί με έντονη ανησυχία, μια προσπάθεια από τον κυβερνητικό βουλευτή της Θεσπρωτίας να πετάξει από πάνω του την ευθύνη της λειτουργίας του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας που με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε την 01/10/2018.

«Μήπως η κ. Κεραμέως επιφυλάσσει στην Ηγουμενίτσα την ίδια τύχη με την Πάτρα, όπου με το καλημέρα κατήργησε την νέα Νομική Σχολή, και ο κ. Γιόγιακας της βάζει πλάτη;» αναρωτιέται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Ο κ. Γιόγιακας μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι πλέον έχει κυβερνητική ευθύνη και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Πριν επικαλεστεί την εφαρμογή του νόμου 4559/2018 για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που συμπεριλάμβανει και το τμήμα της Ηγουμενίτσας, ας ενημερώσει του πολίτες γιατί ψήφισε ΟΧΙ ο ίδιος και το κόμμα του στη Βουλή και γιατί η ειδική αγορητής της ΝΔ κ. Καραμανλή χαρακτήρισε το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, αχρείαστο».

Ο κ. Κάτσης καταλήγει: «Σε ότι με αφορά, θα περιμένω την απάντηση της Υπουργού κ. Κεραμέως στην ερώτηση που κατέθεσα στις 6/9 στη Βουλή) ζητώντας το αυτονόητο:

Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος που ψηφίσαμε και να λειτουργήσει το τμήμα όπως σχεδιάσαμε. Προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνω τη διαθεσιμότητα μου να συνδράμω να πιέσουμε το Υπουργείο Παιδείας και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου προκειμένου να προασπίσουμε από κοινού τα κεκτημένα της Θεσπρωτίας. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα είναι εξαιρετικά αρνητική για τον τόπο μας και θα μας βρει απέναντι στην κυβέρνηση, όχι μόνο εμάς αλλά και σύσσωμη την τοπική κοινωνίακαι την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Show Buttons
Hide Buttons