Πόλεμος στο Δήμο Μετσόβου για τις οικονομικές καταστάσεις του 2014!

Πόλεμος στο Δήμο Μετσόβου για τις οικονομικές καταστάσεις του 2014!

Στην επικοινωνιακή επίθεση που όπως λέει δέχεται η παράταξή του και προσωπικά ο αρχηγός της, κύριος Σπύρος Βασιλείου, τις τελευταίες μέρες για την μη ψήφιση των Οικονομικών Καταστάσεων και του Απολογισμού του 2014 του Δήμου Μετσόβου, απαντά η παράταξη Δύναμις Δημοτών. Αυτό που επικαλούνται κύκλοι της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δήθεν η παράταξη του κ. Βασιλείου με την μη ψήφιση του εν λόγω θέματος δεν θέλει να μπει τάξη στον Δήμο Μετσόβου και έμμεσα προσπαθεί ο κ. Βασιλείου να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου…

«Μέχρι σήμερα, ως παράταξη γνωρίζαμε ότι υπάρχει το θράσος, το μεγάλο θράσος και το πολύ μεγάλο θράσος. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι υπάρχει το απύθμενο και πρωτόγνωρο θράσος της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου, μιας Δημοτικής Αρχής που αντί να σκύβει το κεφάλι και να ζητάει συγνώμη για την κατάντια του Δήμου Μετσόβου, αντιθέτως μας κουνάει και το δάχτυλο. Ένας Δήμαρχος που καυχιέται ότι έχει 30 χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου προσπαθεί να ρίξει ευθύνες σε μια παράταξη 3 μηνών!!!» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η παράταξη Βασιλείου τονίζει μεταξύ άλλων πως «…δεν πρόκειται να χαριστούμε σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, οικονομικών καταστάσεων και απολογισμών. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αποτυπώνεται με αριθμούς η πραγματικότητα στον Δήμο. Όμως, όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται μέσα στα πλαίσια που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο».

Τέλος, για το μεγάλο πρόβλημα με τις Δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου, η «Δύναμις Δημοτών» επισημαίνει:

  • Αίτημα της παράταξης μας (υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 3-7-19/4303) στον Δήμαρχο Μετσόβου για χορήγηση των απολογισμών των τελευταίων ετών της εν λόγω Κοινωφελούς
  • Εκ νέου αίτημα της παράταξης μας (υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 12-9-19/5767) προς τον Δήμαρχο Μετσόβου για χορήγηση των εν λόγω απολογισμών
  • Δημοτικό Συμβούλιο (25/11/2019), εισήγηση της παράταξης μας: «…σας ζητάμε κύριε Δήμαρχε, για άλλη μια φορά, ενημέρωση για   το   τι   γίνεται   με   τις   Δομές   της Κοινωφελούς, υπάρχουν πολλά παράπονα ότι όχι μόνο δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως και  οι  υπόλοιπες  Δομές, πέραν   αυτών   που   είχαν ήδη  προβλήματα, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν και αυτές προβλήματα…».

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά να βρεθεί η αιτία του εν λόγω προβλήματος, να έρθουν οι απολογισμοί επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει μια ανάλυση ως προς το τι έφταιξε τα τελευταία χρόνια και μετά να διορθωθεί ότι πρέπει να διορθωθεί.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Υγ. παρακαλείται η Δημοτική Αρχή να πάψει να εκφοβίζει και να απειλεί τους εργαζόμενους, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος…!». 

Show Buttons
Hide Buttons