«Πόλεμο» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, καταγγέλλει ο Ν. Γκόντας – Άμεση απάντηση της ΔΕΥΑΙ

«Πόλεμο» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, καταγγέλλει ο Ν. Γκόντας – Άμεση απάντηση της ΔΕΥΑΙ

Για «εμπόλεμη κατάσταση» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της ΔΕΥΑΙ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας.

Ο πρώην Δήμαρχος μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΔΣ των εργαζομένων της επιχείρησης, τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: «Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, είναι το μέγα ζητούμενο που απουσιάζει και η οποία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. Αυτό το δυναμικό μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες, γι αυτό απαιτείται η αξιοποίησή του. Δυστυχώς το κλίμα που επικρατεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέθεσαν μια σειρά προβλημάτων, που αφορούν το εργασιακό καθεστώς, το οποίο επικρατεί στην επιχείρηση και το οποίο μόνον προς όφελος της καλής λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ δεν κινείται. «Απόλυτο χάσμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων επικρατεί στην επιχείρηση, η οποία καθημερινά και βήμα βήμα φθήνει και απαξιώνεται και στην αγορά και στην συνείδηση των πολιτών. Σ’ ένα τέτοιο καθεστώς η εργασιακή ειρήνη είναι πλέον ζητούμενο στην μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ιωαννιτών», ήταν το συμπέρασμα της δίωρης συζήτησης που είχαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ με τον κ. Γκόντα.

Ο κ. Γκόντας συνέστησε στους εργαζόμενους «να δείχνουν προσήλωση στο έργο τους, ανεξάρτητα με την συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία θα ελεγχθεί για τις πράξεις της, για να επανέλθει η επιχείρηση στην κανονικότητα και στην λειτουργικότητα, όπως αυτή προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας. «Δυστυχώς για τον Δήμο μας και για τους συμπολίτες μας, η ΔΕΥΑΙ έχει καταστεί ένα μεγάλο αγκάθι και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και δυναμική. Σ αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ. Συνιστούμε λοιπόν αλλαγή πλεύσης της διοίκησης και να έλθει σε απόλυτη συνεργασία με τους εργαζόμενους γι το καλό όλων και κυρίως των συμπολιτών, οι οποίοι είναι εκείνοι που σε καιρούς δύσκολους, καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς, πολλές φορές με μεγάλη δυσκολία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας.

 

Απάντηση της ΔΕΥΑΙ

Άμεση ήταν η απάντηση στην ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» από τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων. Στην απάντηση που κρατά χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται:

«Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, όπως έχει τονίσει τόσο δημόσια όσο και ενώπιον των εργαζομένων, θεωρεί το προσωπικό της Επιχείρησης συνεργάτες.

Όντας μια υπεύθυνη Διοίκηση, από την πρώτη μέρα όλες μας οι ενέργειες έχουν σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Άλλωστε, η επιχείρηση αυτή έχει σαν βασική φιλοσοφία της λειτουργίας της, την παροχή των αγαθών ύδρευσης και αποχέτευσης, που αποτελούν θεμελιώδεις υπηρεσίες για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Όλες μας οι κινήσεις είναι πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας με στόχο τη διασφάλιση, τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ».

Show Buttons
Hide Buttons