Πώς «διαβάζουν» τις εξαγγελίες Μητσοτάκη δύο βουλευτές

Πώς «διαβάζουν» τις εξαγγελίες Μητσοτάκη δύο βουλευτές

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις δύο βουλευτών αντίστοιχα, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αισιοδοξία για το ξεπέρασμα της κρίσης από τη μια και από την άλλη απαισιοδοξία ως… υπερβολή, στην περιγραφή των ήδη επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ μίλησε για τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, με την Ελλάδα να έχει το μέρος του διεθνούς δικαίου μαζί της, το υγειονομικό κομμάτι της κρίσης στο οποίο η Ελλάδα δείχνει να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά με την καθοδήγηση της κυβέρνησης όπως είπε ο βουλευτής και τέλος, η ανάγκη για τόνωση της οικονομίας, για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. «Θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Αμυράς. «Το 2021, σε λίγους μήνες δηλαδή, θα θυμόμαστε αυτή τη χρονιά που διανύουμε ως μια ανάμνηση που όλους μας ανατρίχιαζε αλλά τελικά τα καταφέραμε και πήγαμε μπροστά. Θα είναι το 2021 μια χρονιά ανάκαμψης για τη χώρα, σε επίπεδο υγειονομικό και οικονομικό» τόνισε.

Από την άλλη, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη ερμήνευσε τα όσα είπε νωρίτερα ο συνάδελφός της βουλευτής της ΝΔ ως άποψη ότι σχεδόν «θα τρώμε σύντομα με χρυσά κουτάλια»… και διαφώνησε κάθετα. Είπε πως ήδη έχουμε ύφεση 15%, απώλεια θέσεων εργασίας – έχουν χαθεί 200.000 θέσεις, είπε συγκεκριμένα – έχουν ανατραπεί οι εργασιακές σχέσεις σε κρίσιμους κλάδους και οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν απελπισμένες προσπάθειες για να σταθούν όρθιες.

Η κ. Τζούφη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ επειδή δεν άκουσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει εμπροσθοβαρώς μέτρα και καταλόγισε στη ΝΔ ότι «στόχευση της χρησιμοποίησης του αναπτυξιακού πακέτου είναι αυτός της καταστροφής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος».

Υποστήριξε πως δεν προβλέπονται πόροι για το δημόσιο σχολείο και αν πάνε τα σχολεία στους Δήμους αυτό θα σημαίνει σχολειά πολλών ταχυτήτων, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά και στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμους διορισμούς όχι μόνο νοσηλευτών αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος, αναφορικά με το μεγάλο πακέτο εξοπλιστικών προγραμμάτων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αντίθετα το καλάθι για την κοινωνία μοιάζει άδειο».

Show Buttons
Hide Buttons