Πώς κυλά ο ενδιάμεσος χρόνος των εκλογών…

Πώς κυλά ο ενδιάμεσος χρόνος των εκλογών…

Μη περιμένετε να λήξουν οι εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών, πριν την ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής…

Εννοώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν μέσα στα επόμενα 24ωρα, κινήσεις θεαματικές, οι οποίες θα προκαθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 2ας Ιουνίου.

Σήμερα, ήταν μια γεμάτη μέρα που ξεκίνησε με την υπόσχεση του Δημάρχου Ιωαννιτών και πανηγυρικά πρώτου των εκλογών, να εγγυηθεί την ομαλότητα της συνέχειας και του μέλλοντος του Δήμου, μέσα από το σύστημα της απλής αναλογικής… – σα να… επαπειλείται η διασάλευση της τάξης, αν πρώτος την ερχόμενη Κυριακή, κόψει το νήμα των εκλογών ο Μωυσής Ελισάφ…

Ακολούθησαν συναντήσεις μεταξύ επικεφαλής παρατάξεων και αντιπροσωπειών που ανακοινώθηκαν, όπως αυτή μεταξύ Ελισάφ και Μπαρτζώκα και άλλες που δεν ανακοινώθηκαν.

Η Τατιάνα Καλογιάννη για παράδειγμα, συνάντησε χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, και το Μωυσή Ελισάφ και το Θωμά Μπέγκα, σε κοινή θέα, στην Ακαδημία, έτσι ώστε να σηματοδοτήσει με ένταση την πρόθεσή της να διαβουλευτεί με ανοιχτά χαρτιά. Υπήρξαν και τηλεφωνικές επαφές μεταξύ κάποιων επικεφαλής. Μέχρις εκεί όλα καλά…

Είμαι βέβαιος ωστόσο, πως οι μέρες αυτές θα «τρέξουν» με προγραμματικές μεγαλοστομίες και όλες οι παρατάξεις, από το 3,5% και το 4,8% ως το… σχεδόν 20% (το τελικό αποτέλεσμα του Δήμου Ιωαννιτών), δεν θα κάνουν το λάθος να δώσουν «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους. Πρώτος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, κάνοντας το αυτονόητο, ο εμπειρότερος όλων, Νίκος Γκόντας που προέτρεψε τον κόσμο του σήμερα, για «πυρ κατά βούληση» και αν δεν το αφήσουν να εννοηθεί, το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι επικεφαλής, ως την Παρασκευή.

Από τη Δευτέρα και μετά, με γνωστό το όνομα του Δημάρχου της πόλης για την επόμενη τετραετία, οι συγκλίσεις ω του θαύματος θα βρεθούν… συμπτωματικά… με τον πρώτο των εκλογών και οι παρατάξεις που το έχουν ήδη προαποφασίσει, θα συνεργαστούν με το νικητή, εφόσον τους ζητηθεί.

Επομένως, ως τη Δευτέρα, δεν αναμένω εκπλήξεις…

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons