Ριζόπουλος για φυσικό αέριο: Πολιτικά «μύωψ» ο Περιφερειάρχης

Ριζόπουλος για φυσικό αέριο: Πολιτικά «μύωψ» ο Περιφερειάρχης

Από μηδέν στο μηδέν και πάμε για μηδέν… Αυτό λέει ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος, με σημερινή γραπτή δήλωσή του παρεμβαίνοντας στο θέμα της έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο, με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Υπενθυμίζει σωστά ο κ. Ριζόπουλος πως το ζήτημα της επέκτασης του φυσικού αερίου συζητήθηκε ως βασική πρόταση ανάπτυξης από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα, το οποίο παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Γιάννενα το φθινόπωρο του 2017. Οι εξαγγελίες Τσίπρας μιλούσαν για μελλοντική επέκταση του δικτύου μετά το 2020 και χρήση αερίου LPG – υγροποιημένη μορφή, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Από το συνέδριο όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από την Περιφερειακή Αρχή με αποτέλεσμα τις πρόσφατες ανακοινώσεις – εδώ – σύμφωνα με τις οποίες το φυσικό αέριο θα επεκταθεί παντού εκτός από την Ήπειρο…

Τονίζει λοιπόν στη δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος: «Στα συρτάρια της ΔΕΠΑ υπάρχουν προτάσεις επενδύσεων των οποίων βασική παράμετρος αποτελούν τα σχέδια επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου κι αυτό γιατί το κομμάτι της ενέργειας συμμετέχει έως 40% στο τελικό προϊόν. Συνεπώς όταν το φυσικό αέριο δεν φτάνει στην Ήπειρο, οι επενδύσεις πηγαίνουν αλλού».

«Όταν λοιπόν ο Περιφερειάρχης δεν πιέζει την Αθήνα με τον τρόπο που πρέπει για να μην χαλάσουν οι όποιες ισορροπίες, πώς περιμένει να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;» αναρωτιέται και κατηγορεί τον κ. Καχριμάνη πως όταν προτείνει δίκτυα CNG όπως αυτό του εφοδιασμού του στόλου στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική της ΔΕΠΑ που κινείται εναντίον των συμφερόντων των Ηπειρωτών. Και αυτό γιατί οι προτάσεις αυτές αφορούν μόνο μικρές μονάδες και είναι προφανές ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε οικιστική ή βιομηχανική περιοχή.

Η δήλωση Ριζόπουλου καταλήγει: «ο Περιφερειάρχης αυτή τη στιγμή έχει μυωπική αντίληψη του ρόλου του, δεν αντιλαμβάνεται τη σχέση που πρέπει να έχει με την Αθήνα και είναι δέσμιος των κάθε είδους συμφερόντων. Η Ήπειρος χάνει για άλλη μια φορά ένα σημαντικό τρένο προς την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη».

Show Buttons
Hide Buttons