Ριζόπουλος περιοδεύων στην Ήπειρο

Ριζόπουλος περιοδεύων στην Ήπειρο

Με απόψεις κατά τόπο και περίπτωση, συγκρουσιακές, ο κατά τα φαινόμενα, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνέχισε την εβδομάδα μετά το Πάσχα, τις επισκέψεις του σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα, βρέθηκε διαδοχικά στη Χρυσοβίτσα, στη Ραβενή, στην Ανατολή και στο Καλπάκι.

Δύο σημεία κρατάω από το μακροσκελές δελτίο τύπου των επισκέψεων και τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται στο σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα ΜΜΕ:

  • Στην Ανατολή, η τοποθέτηση του κ. Ριζόπουλου εστιάστηκε κυρίως στη λίμνη Παμβώτιδα. Αφενός τόνισε ότι «επιβάλλεται να μελετηθούν οι εισροές νερού από τον Αώο, για την ανανέωση των νερών», πρόταση γνωστή και ως πρόταση Καλογιάννη – του Λευτέρη – που έχει προκαλέσει πολλές συγκρούσεις μέχρι σήμερα και το ιστορικό των αδειοδοτήσεων και των γνωμοδοτήσεων την έχει καταδικάσει ως ασύμφορη και περιβαλλοντικά αχρείαστη.

Αφετέρου τάχθηκε υπέρ της «αποκατάστασης της οικονομίας» στο Νησάκι της λίμνης που έχει ερημώσει, με τη δημιουργία γέφυρας σύνδεσης με τη Ντραμπάτοβα και μίλησε χαρακτηριστικά για το σπάσιμο του «καρτέλ των πλοιαρίων»! Γίνεται έτσι, ένας από τους λίγους παράγοντες που τα «χώνουν» με τέτοιο τρόπο στους Νησιώτες. Θα παρακολουθούμε τη συνέπεια τέτοιων λόγων, οι οποίοι μπορεί να λέγονται με την ευκολία της χρονικής απόστασης από τις εκλογές και οι γωνίες να λειαίνονται όσο πλησιάζουμε προς αυτές…

  • Στο Καλπάκι, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη πήγε να ακούσει ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης – φαίνεται στη φωτογραφία.

Ως γνωστόν είναι η περιοχή εντοπιότητας του κ. Ριζόπουλου, καθώς ο πατέρας του ήταν διευθυντής στη Μονή Βελλάς τη δεκαετία του ’80 και ο ίδιος γεννήθηκε στη Βροντισμένη.

 

Είναι με την απλή αναλογική

Τέλος, ο Σπύρος Ριζόπουλος τάσσεται με την απλή αναλογική μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί όπως είπε σε κάποιον πολίτη που τον ρώτησε, στις πολιτισμένες χώρες της δύσης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ισχύει η απλή αναλογική… Απλουστευτική απάντηση, αν τη δούμε έξω από το πολιτικό σκεπτικό όλων των αντιπάλων του Καχριμάνη, ο οποίος αδιαμφισβήτητα θα είναι πρώτος την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Είτε με απλή είτε με ενισχυμένη αναλογική… το στοιχείο που αφορά επίσης τον κ. Ριζόπουλο από τον «Κλεισθένη 1» του Σκουρλέτη, είναι και ο εκλογικός μήνας του 2019 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν δεν αλλάξει στο σημείο αυτό ο «Καλλικράτης», οι εκλογές είναι σε έναν χρόνο από τώρα. Αν όμως αλλάξει, οι εκλογές θα γίνουν σε ενάμιση χρόνο. Δεν είναι αυτός μακρύς προεκλογικός ορίζοντας για τον κ. Ριζόπουλο που έχει ανεβάσει ήδη τους ρυθμούς του;

 

Show Buttons
Hide Buttons