Σαμποτάζ

Σαμποτάζ

Σαμποτάζ= Δολιοφθορά (σκόπιμη πρόκληση ζημιάς στην ομαλή λειτουργία μιας υπηρεσίας για την επίτευξη ενός στόχου).

Σαμποτέρ= Αυτός που κάνει σαμποτάζ.

Παραδείγματα: Aπ’ τον επιστημονικό χώρο: Δ. Κούβελας, καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ. Παραθέτω κάποιες απ’ τις πολλές-δυστυχώς- παρεμβάσεις του με προβλέψεις που έπεσαν όλες έξω. Όπως για τα εμβόλια. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να βοηθούν να γιγαντωθεί το κίνημα εναντίον τους.

Ημερομηνία: 19/7/2020

(Εν τω μεταξύ για τον Έμπολα υπάρχει εμβόλιο, και μάλιστα δύο, και δη μεγάλης αποτελεσματικότητας!)

Aπο συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Μega» και στον Ν. Φιλιππίδη στις 15/7/2021.

Δ. Κούβελας: «Αποκλείεται να έχει βγει παραγωγή για το εμβόλιο μέχρι τέλους του έτους. Δεν γίνεται…».

Δημοσιογράφος: «Αν εγκριθεί ένα εμβόλιο, σε τι χρόνο θα φτάσει στην Ελλάδα;».

Δ. Κούβελας: «Γιατί δεν το ξεχνάτε; γιατί επιμένετε; (γελάκια). Έχουμε μια τριετία μπροστά μας, μια τριετία τουλάχιστον…».

Ημερομηνία: 18/8/2020

To άσχημο είναι ότι με τα γραφόμενα και τα λεγόμενά του πήρε στο λαιμό του ένα σωρό κόσμο που τα μοιραζόταν, χωρίς μάλιστα να κάνει έστω κάποια αυτοκριτική, παρά μόνο σ’ ένα άρθρο του στο « Protagon» στις 26/12/2020, όπου μιλάει για «έρευνα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και για ταχύτητα της ανάπτυξης εμβολίου με τέτοια υπερκαινοφανή τεχνολογία που προκάλεσε εύλογες, αλλά και παράλογες αντιδράσεις…». Παραδέχεται δε ότι: «Ο ενδελεχής έλεγχος που έλαβε χώρα όμως, από τους ρυθμιστικούς οργανισμούς και η εξαιρετικά εκτενής παράθεση των δεδομένων ανάπτυξης και ελέγχου του εμβολίου, έπεισε και τους πλέον δύσπιστους για την ασφάλεια και για την μέχρι τώρα μελετημένη δραστικότητά του…».

Παρέσυρε όμως -εκθέτοντας τους ανεπανόρθωτα- και τον Τσίπρα και τον Πολάκη, τον μεν πρώτο με τις δηλώσεις στις 5/11/2020 για «…εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο, ένα εμβόλιο που δεν έχει βρεθεί…», τον δε άλλο με την εμμονική επιλογή των μονοκλωνικών αντισωμάτων ως τη λύση έναντι του εμβολίου, και μάλιστα ως το «μαγικό φάρμακο για τον κορωνοϊό που μας κρύβουν», θέλοντας έτσι να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν φέρνει το θαυματουργό φάρμακο, είτε γιατί είναι άχρηστη και αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει, ή επειδή θέλουν να μας υποχρεώσουν να κάνουμε το εμβόλιο. Τι κι’ αν τόσοι επιστήμονες εξηγούσαν απο πέρυσι τον Νοέμβριο ότι μπορεί μεν να βοηθάν αλλά δεν είναι η λύση, και να προτάξουμε αυτό έναντι των εμβολιασμών είναι λάθος (Για να σας λυθούν οι απορίες διαβάστε τα άρθρα για το θέμα από αναρτήσεις του δικού μας ιατρού παθολόγου Γ. Παππά και του καθηγητή Η. Μόσιαλου). Πάντως τότε- τέλος του 2020 – που είχε βάλλει το επιστημονικό χεράκι του ο εν λόγω κύριος και γινόταν ο γνωστός χαμός- έβγαινε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του δημοσιογράφου του ΚΡΗΤΗ ΤV Γ.Σαχίνη- το φάρμακο δεν ήταν ακριβώς θαυματουργό και δεν είχε περάσει τη Φάση ΙΙΙ (άρα όσοι ανησυχούν για παρενέργειες εμβολίου θα έπρεπε να ανησυχούν πενταπλά για παρενέργειες φαρμάκου), παρόλα αυτά είχε ήδη έρθει στην Ελλάδα και είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές, δεν υπήρχαν δόσεις για να αγοράσει καμία χώρα του κόσμου πλην των ΗΠΑ που είχαν προαγοράσει όσες (μάλλον λίγες) υπήρχαν, δεν θα υπήρχαν σύντομα δόσεις για κανέναν γιατί οι εταιρίες δυσκολεύονται πολύ να τις φτιάξουν άρα θα πάρει αρκετό καιρό.

 

Παρότι όμως διαψεύστηκε σχεδόν σε κάθε πράγμα που είπε απ’ την αρχή της πανδημίας, συνεχίζει καθημερινά. Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει στροφές, και παρότι έκανε το εμβόλιο της Pfizer, μετά το κράξιμο γι’ αυτό απ’ τους αντιεμβολιαστές fans του επέστρεψε πάλι στις αντιεπιστημονικές του ρίζες. Βγαίνει σ’ όλα τα κανάλια -ακόμα και στην κρατική ΕΡΤ (γιατί;!)- ίσως ως επιστημονικός σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα για τα φάρμακα και τα εμβόλια του κόμματος Τράγκα στο οποίο έχει ενταχθεί. Στην ουσία σαμποτάρει την εμβολιαστική προσπάθεια (αφού φυσικά πρώτα έκανε ο ίδιος το εμβόλιο και προστατεύεται). Σε αναρτήσεις του δε, χρησιμοποιώντας τρελά μαθηματικά αφήνει να εννοηθεί ότι πεθαίνει ένας στους 10.000 που κάνουν το εμβόλιο -πράγμα που δεν βασίζεται πουθενά επειδή απλούστατα δεν συμβαίνει.

Πάντως το Α.Π.Θ. σιωπά. Και τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας του δίνουν βήμα (ναι, ναι αυτά τα… «πετσωμένα» Μέσα). Συνιστώ να παρακολουθήσετε τι λέει για το θέμα ο Νευρολόγος Γεράσιμος Γραμματικόπουλος, που βασίζεται πάντα στα αληθινά επιστημονικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Ο κ. Γραμματικόπουλος ανέβασε ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό βίντεο με τίτλο: «Covid-19: η αντιεπιστημονική τρομολαγνεία του κ. Κούβελα». Ο υπότιτλος του βίντεο είναι: «Το ρεσιτάλ αντιεπιστημονικής μπουρδολογίας που δίνει τις τελευταίες μέρες ο κ. Κούβελας με εμφανέστατο σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου και την αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας δεν είναι απλά ανήθικο, είναι εγκληματικό».

Απ’ τον δημοσιογραφικό χώρο: Στη λογική του «να ακουστεί και η άλλη άποψη», δημοσιογράφοι παίζουν το παιχνίδι των αντιεμβολιαστών. Θες από αντιπολιτευτικό μίσος, θες από καθαρή ασχετοσύνη λόγω δημοσιογραφικής τεμπελιάς, οι «ισαποστάκηδες» δημοσιογράφοι μόνο κακό κάνουν στην τόσο απαραίτητη πια εμβολιαστική προσπάθεια. Παραδείγματα: Στην πρώτη κατηγορία (αντιπολιτευτικό μίσος) είναι η δημοσιογραφική ομάδα του Kontra channel και της Κontranews. To κανάλι και η εφημερίδα της «Αυριανής» έχει μαζέψει «κάθε καρυδιάς καρύδι», που το μόνο που κάνουν επί ενάμιση τώρα χρόνο είναι να καταστροφολογούν ασύστολα «αφρίζοντας απ’ το κακό τους», βγάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο το ψωμί τους (Γ.Μελιγγώνης, Α.Γιάμαλη, Γ.Στρατάκης, Σ.Σουρμελίδης, Φ.Κλαυδιανός και άλλοι πολλοί). Απο κοντά το «Ανατρεπτικό Δελτίο» της γραμμής Βελόπουλου, που ως αρχηγός του κοινοβουλευτικού κόμματος της «Ελληνικής Λύσης» είναι επίσημα αντιεμβολιαστής- μη ξεχνάμε ότι το κόμμα του μπήκε στη βουλή αντιπροσωπεύοντας το 3,7% των εκλογέων- ως δημοσιογράφος δε αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο σε περιφερειακά κανάλια πουλώντας κεραλειφές που σκοτώνουν τον κορωνοϊό. Απ’ τις εφημερίδες ξεχωρίζω την «Αυγή» και τη «Δημοκρατία», που με τα πρωτοσέλιδά τους έκαναν κυριολεκτικά αντιεμβολιαστικό πάρτυ.

Ακολουθούν κατά πόδας «Documento» και «Εφημερίδα των Συντακτών». Για παράδειγμα το χθεσινό της «Αυγής»: « Το 4ο κύμα ανικανότητας είναι εδώ. Όλα στον αέρα. Ούτε το φθινόπωρο τείχος ανοσίας», πανηγυρίζοντας για πολλοστή φορά επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται. Ή το άλλο: «Διχάζουν αντί να εμβολιάζουν» («Αυγή» 2/7/2021). Α, έτσι; Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Η υποχρέωση της πολιτείας στο ζήτημα του εμβολιασμού εξαντλείται στο να έχει εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά για όλους, πράγμα που το έκανε και μάλιστα δωρεάν, και να φτιάξει ένα αποτελεσματικό σύστημα εμβολιασμού για όλους, πράγμα που το έκανε και μάλιστα πέραν πάσης προσδοκίας. Τώρα είναι η ώρα η δική μας. Αρκετά ακούσαμε ως τώρα αυτούς «της άλλης άποψης», λόγω μιας ακατανόητης ανοχής ή και συνενοχής των μέσων ενημέρωσης. Η μάχη της πανδημίας θα κερδηθεί από όλους, κι αν την επιτυχία πιστωθεί πολιτικά η κυβέρνηση επειδή αυτή κυβερνάει, λίγο το κακό. Ο «διχασμός» είναι αδιάφορος. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και μόνο. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ. Απ’ τον πολιτικό χώρο ένα παράδειγμα μόνο. Τσίπρας( 28/6/2021): «Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής. Δεν εξαργυρώνεται». Tσίπρας (11/7/2021): «Η σπουδή του να δώσει τα 150 ευρώ φιλοδώρημα, χαρτζιλίκι στους νέους ανθρώπους με πρόφαση τον εμβολιασμό, νομίζω ότι όχι μόνο δεν ενίσχυσε την εμβολιαστική καμπάνια, αλλά ίσα-ίσα, δημιούργησε κι ένα πολύ αρνητικό κλίμα. Ακόμη και από ιατρικής πλευράς ήταν κάτι που κατακρίθηκε και ορθώς, διότι αν μας διδάσκει κάτι αυτή η νέα μετάλλαξη που γεννά κινδύνους, είναι διότι ο μια φορά εμβολιασμένος, δεν είναι πια επαρκής απέναντι στον ιό και ο ίδιος δίνει τα 150 ευρώ στους νέους ανθρώπους με τον πρώτο εμβολιασμό, σα να τους λέει «πηγαίνετε να κολλήσετε»…

Εσείς τι καταλάβατε; Για μένα λέει: «Να πάρουν το «χαρτζιλίκι» οι νέοι μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, μπας και κανένας απ’ αυτούς σκεφτεί να κοροϊδέψει το κράτος και να τσεπώσει το 150άρι μένοντας στην πρώτη δόση του εμβολίου». Τα περί εξαγοράς της νεολαίας από την δεξιά, και τα περί αλληλεγγύης ως στάση ζωής που καθορίζει τις αξίες της αριστεράς πάνε, χάθηκαν. Αλήθεια, που χάθηκαν και εκείνοι οι καλλιτέχνες που ήταν πρωτεργάτες στους κοινωνικούς αγώνες; Προτίμησαν να μη μιλήσουν υπέρ του εμβολιασμού. Συγνώμη, ξέχασα ότι αυτοί είναι «ευαίσθητοι δικαιωματιστές», υπέρ των αγώνων και κατά της «χούντας», δεν καταδέχονται να πολεμήσουν ιούς.

Κι ας είναι ο εμβολιασμός το απόλυτο «Support Art Workers». Τελικά μάλλον είναι τόσο απλό. Αποφεύγουν να δυσαρεστήσουν τους ανεμβολίαστους πελάτες τους (αλήθεια, εκείνος ο Μιθριδάτης που ξέσκισε το σύστημα το έκανε το εμβόλιο ή σκοπεύει να το κάνει; Απορία που έχω και εγώ…).

Από τη στήλη «Ο Αλιεύς»

Γράφει ο Γρηγόριος Φαρμάκης

Show Buttons
Hide Buttons