Σεμινάρια εξωστρέφειας από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Σεμινάρια εξωστρέφειας από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» παρέλαβαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε), στα Ιωάννινα.

Στόχος των σεμιναρίων αυτών ήταν να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια. Αντικείμενο των σεμιναρίων ήταν μεταξύ άλλων η δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, η δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του), επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές, μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους κτλ.

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν 27 επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είτε έχουν είτε επιθυμούν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα. Το αντικείμενο των επιχειρήσεων είναι μεταξύ άλλων σχεδιασμός προϊόντων, εναλλακτικός τουρισμός, πληροφορική, ζυθοποιία, οινοποιία, παραγωγή κεριών, μεταποίηση προϊόντων, κατασκευή κυψελών, κτλ.

Κατά την παράδοση των πιστοποιητικών παρακολούθησης από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο κ. Ιωάννης Μήτσης ευχήθηκε επαγγελματική επιτυχία στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και υπογράμμισε τη βούληση της διοίκησης του Επιμελητηρίου να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, με την παροχή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών και της εξωστρεφούς παρουσίας τους.

Show Buttons
Hide Buttons