Σε αντάρτικο κατά της αναστολής των 38 πανεπιστημιακών τμημάτων καλεί η Μ. Τζούφη

Σε αντάρτικο κατά της αναστολής των 38 πανεπιστημιακών τμημάτων καλεί η Μ. Τζούφη

Σε… αντάρτικο καλεί τους τοπικούς φορείς, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την έναρξη 38 πανεπιστημιακών τμημάτων που δημιουργούνταν με πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσω της συγχώνευσης Πανεπιστημίων και ΑΕΙ, ανά την επικράτεια.

Με ανακοίνωσή της η κ. Τζούφη υποστηρίζει πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τιμωρεί για μια ακόμη φορά τη δημόσια εκπαίδευση» μετά την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, την κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (;).

Μεταξύ αυτών, τα τρία ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι το Μηχανολόγων Μηχανικών (Ιωάννινα), το Επιστημών Τροφίμων & Διατροφής (Άρτα) και Μετάφρασης & Διερμηνείας (Ηγουμενίτσα).

Η κ. Τζούφη προσθέτει: «Δίχως κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία αγνοεί την ελληνική περιφέρεια και τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης, το λουκέτο στις σχολές, η περικοπές στη χρηματοδότηση και η μείωση του αριθμού εισακτέων. Οι 20.000 μαθητές που θα μείνουν εκτός, στέλνονται με τις ευχές της κας Κεραμέως και του κου Διγαλάκη στα ιδιωτικά κολλέγια».

Καταλήγοντας, καλεί όσους έδωσαν «τον αγώνα αναβάθμισης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων»… να αντιδράσουν «στις απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας».

 

Kαι ο Τσίπρας…

Έντονη ήταν η αντίδραση στην ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για την κατάργηση των 38 τμημάτων ΑΕΙ «που έστησε η δική μας κυβέρνηση σε μια προοπτική αναδιαμόρφωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αύξησης του αριθμού παιδιών που θα λαμβάνουν ανώτατη εκπαίδευση», και του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «εκδικητική πράξη απέναντι στη νέα γενιά και το μέλλον του τόπου» και είπε ότι «εντάσσεται σε μια στρατηγική να ανοίξουν τον δρόμο στα κολέγια, στην ιδιωτική εκπαίδευση».  
 
«Κάθε ανώτατη σχολή που κλείνει, είναι ευκαιρία στις αντίστοιχες θέσεις της για σπουδές, να τις καταλάβουν ιδιωτικά κολέγια αμφιβόλου ποιότητας σπουδών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε δε, ότι αυτή είναι η ουσία της ιδεολογικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για την εκπαίδευση: «Θέλουν να δώσουν έδαφος στα ιδιωτικά κολέγια και ταυτόχρονα θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες του Προϋπολογισμού για την παιδεία» είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά και τα τμήματα ΑΕΙ που επρόκειτο να ανοίξουν στην Άμφισσα, τα Ψαχνά, τη Λαμία.

Show Buttons
Hide Buttons