Σε κινητοποίηση για την «παιδεία των παιδιών μας» καλεί το Εργατικό Κέντρο

Σε κινητοποίηση για την «παιδεία των παιδιών μας» καλεί το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών, των σχολικών καθαριστριών και τα αιτήματα για καθαρά σχολεία, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Περιφέρεια (Νομαρχία), «για να διεκδικήσουμε» όπως λέει η ανακοίνωση, «τη διασφάλιση της υγείας στα σχολεία».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τονίζει μεταξύ άλλων:

«• Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα παγούρια, σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα ούτε τα απολύτως απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τα Μέσα αυτά τα επιβαρύνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια.

  • Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που στάλθηκαν στα σχολεία είναι «λάστιχο» και εκεί που εμφανίζονται κρούσματα δεν προβλέπονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας.
  • Να υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στην πόλη μας που οδηγεί σε αδυναμία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία (με πρόγραμμα, ολοήμερο, κλπ).
  • Να στοιβάζονται σε εκατοντάδες ακατάλληλες αίθουσες ακόμα και πάνω από 25 μαθητές! Στα Γιάννενα έχουμε δεκάδες τμήματα 25, 26 και 27 μαθητών (πχ 8ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμν. Ανατολής, 10 Γυμν., 3ο ΓΕΛ, στα ΕΠΑΛ,κ.α.) ακόμα και 30 νήπια σε μία αίθουσα (28ο Νηπ. Σεσμόπληκτα).
  • Να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες την ώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Επιπλέον, φρόντισαν να απολύσουν καθαρίστριες και αυτές που προσλήφθηκαν να τις στείλουν σε 3 και 4 σχολεία την ίδια ημέρα.
  • Να νομοθετήσουν 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δηλαδή ακόμη μια εργασιακή σχέση λάστιχο, μακριά από την ανάγκη της σταθερής και ασφαλούς εργασίας».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, να βάλουν στο κάδρο των διεκδικήσεών τους το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Show Buttons
Hide Buttons