Σε ορισμό νέων διευθυντών εκπαίδευσης προχωρά το Υπ. Παιδείας – Καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Σε ορισμό νέων διευθυντών εκπαίδευσης προχωρά το Υπ. Παιδείας – Καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας για τον ορισμό νέων – προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης και την παύση των νυν Διευθυντών Εκπαίδευσης ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μια φορά μας φέρνει απέναντι, καθώς με την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας για τον ορισμό νέων – προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης και την παύση των νυν Διευθυντών Εκπαίδευσης με εντελώς αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες, συνεχίζει τις γνωστές πρακτικές εφαρμογής μέτρων, χωρίς κανέναν διάλογο, διαφάνεια και αξιοκρατία» τονίζει η ΕΛΜΕ και συνεχίζει: «Μετά τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθερίων, την αναγνώριση ως ισότιμων των πτυχίων των κολλεγίων, τη τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, την κατάργηση των διαδηλώσεων, τον κατάργηση μαθημάτων και ειδικοτήτων από το σχολείο, έρχεται να εφαρμόσει μια καθαρά «κομματική» και αναξιοκρατική τακτική. Το Υπουργείο προχωρεί σε μια διαδικασία διορισμού χωρίς κριτήρια, χωρίς μοριοδότηση, χωρίς αξιολογικούς πίνακες, μέσω ενός Συμβουλίου Επιλογής πλήρως ελεγχόμενου και με αποκλεισμό των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών».

Οι πρακτικές αυτές μας γυρίζουν χρόνια πίσω, τότε που κάθε τοποθέτηση ατόμων σε θέση ευθύνης γινόταν με κομματικά κριτήρια, καταλήγει η ΕΛΜΕ και ζητά την εφαρμογή διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους για την αξιοκρατική, αντικειμενική και θεσμικά αποδεκτή διαδικασία κρίσης και επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης.

Show Buttons
Hide Buttons