Σκληρή κριτική για την κατάργηση του «ΦιλοΔημου» από Γεροβασίλη και Μπάρκα

Σκληρή κριτική για την κατάργηση του «ΦιλοΔημου» από Γεροβασίλη και Μπάρκα

Με «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ και με ελαφρώς αλλαγμένο το αρχικό δελτίο τύπου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας, με διαφορετικές ανακοινώσεις, ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάργηση του προγράμματος «ΦιλοΔημος».

«Το πρόγραμμα «ΦιλοΔημος», από τις πιο εμβληματικές και καινοτόμες δράσεις που ενεργοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδοτεί έργα υποδομών για το σύνολο των Δήμων της χώρας, χωρίς να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους. Το πρόγραμμα έχει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, η αλήθεια για την κατάργηση του προγράμματος, βρίσκεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να μειώσει κατά 20% για το 2020 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Η κυβερνητική πολιτική επιλέγει να μειώσει τους πόρους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών προς χάρη εξυπηρέτησης των ταξικών συμμάχων της, πληρώνοντας τον λογαριασμό σε αυτούς που έφεραν τη Ν.Δ στην εξουσία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανακοίνωνε παράταση του «Φιλόδημος» και την επόμενη ανακοίνωνε την κατάργησή του;» σημειώνει ο Κώστας Μπάρκας.

Η κ. Γεροβασίλη ζητά τις απόψεις των Δημάρχων για την απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως σε αναφέρει στο δελτίο τύπου της, η πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για την Άρτα, οι 4 Δήμοι του ανταποκρίθηκαν σε προσκλήσεις για έργα συνολικής αξίας 9.518.000 ευρώ (βελτιώσεις-επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, Προμήθειες Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, Προμήθειες – Τοποθετήσεις εξοπλισμών για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, Κατασκευές νέων και βελτιώσεις παλαιών αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.).

Οι τρεις Δήμοι του Νομού Πρέβεζας από την άλλη, σύμφωνα με τον Κ. Μπάρκα, ανταποκρίθηκαν σε προσκλήσεις ένταξης έργων στο «Φιλόδημος» με αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθούν έργα συνολικής αξίας άνω των 12.500.000 ευρώ.

Show Buttons
Hide Buttons