Σκληρή κόντρα για την απλήρωτη προτομή! «Σφάζονται» Μπέγκας – Ελισάφ!

Σκληρή κόντρα για την απλήρωτη προτομή! «Σφάζονται» Μπέγκας – Ελισάφ!

Ανεβάζει τους τόνους της η δημοτική αρχή απέναντι στο Μωυσή Ελισάφ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το απλήρωτο μέταλλο της προτομής του Γ. Μυλωνά…

Κάνοντας ξανά το ίδιο λάθος, να ταυτίζει επικεφαλής και παράταξη, η δημοτική αρχή ξεκινά την απάντηση λέγοντας: «Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» δημοσίευσε μια ακόμα ανακοίνωση στρεφόμενος κατά της Δημοτικής Αρχής χωρίς πραγματικά να γνωρίζει την ουσία του θέματος. Ουδεμία έκπληξη μας προκαλεί. Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγωνία του να υπάρξει στο δημόσιο χώρο και να βρει ακροατήριο…».

Η απάντηση είναι σε πρώτο ενικό, άρα υπογράφεται από το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο οποίος λέει πως ο εξαίρετος γλύπτης, κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε, και με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε αφιλοκερδώς, το έργο της δημιουργίας μιας προτομής του Γεωργίου Μυλωνά. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε γι’ αυτό δημόσια.

«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα (ο επικεφαλής της «Γιάννενα. Νέα Εποχή» πιθανά δεν γνωρίζει το χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πληρωμή από έναν δημόσιο φορέα) οι συνεργάτες του κ. Παπαγιάννη θα εξοφληθούν για την εργασία τους» είναι η δέσμευση του Δημάρχου. Παρεμπιπτόντως αν αυτή ήταν η απάντησή του στο facebook από την πρώτη στιγμή, στο σχόλιο του Γιαννιώτη γλύπτη, δεν θα είχε ακολουθήσει η όλη φασαρία και οι άστοχες τουλάχιστον… τοποθετήσεις του Δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό.

Επαναλαμβάνει δε πως ουδείς προμηθευτής – συνεργάτης του Δήμου θα μείνει απλήρωτος για τη δουλειά του επί της δικής του θητείας.

Εδώ «κολλάει» και η πρωτιά στην αποτελεσματικότητα που απένειμε στο Δήμο το ΚΕΦιΜ σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαφάνειας, λογοδοσίας και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η ανακοίνωση συνεχίζει σε ύφος απολογητικό όσον αφορά το Θ. Παπαγιάννη και επιθετικό όσον αφορά το Μ. Ελισάφ:

«Ο κ. Παπαγιάννης δικαιούται να έχει την άποψή του και να θεωρεί μεγάλο το χρονικό διάστημα  των έξι μηνών.

Ουδέποτε τον προσέβαλα προσωπικά, αρνήθηκα απλά να αντιπαρατεθώ μαζί του δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, αδικούσε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης και της ανάρτησής μου σε σχέση με αυτή.

Ο κ. Ελισάφ, μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων και υποψήφιος Δήμαρχος, αξιολόγησε ως μείζον τον διάλογο που διημείφθη στην σελίδα μου στο Facebook, και εξέδωσε ανακοίνωση.

Προφανώς όμως τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ανθρώπου που ίδρυσε το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα κι άλλαξε την πορεία του τόπου δεν ήταν μείζονα για τον ίδιο, καθώς όχι μόνο δεν έδωσε το παρών, αλλά ούτε φρόντισε να αρθρώσει δυο κουβέντες.

Αν αυτό δεν είναι προσβολή στην ιστορία τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, τότε τι είναι;».

 

Νέα ανακοίνωση από το «Γιάννενα Νέα Εποχή»

Η κόντρα δεν έμεινε εκεί μιας και η παράταξη Ελισάφ επανήλθε λέγοντας πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται ταχύτατη στα λόγια αλλά βραδυκίνητη στα έργα… «Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να απαντήσει στην ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αλλά δεν έφτασαν έξι μήνες για να εξοφλήσει ένα δικό της χρέος!» σημειώνει. Είναι κι αυτό δείγμα αποτελεσματικότητας!

Ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ, δεν εκλήθη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά με καμία εκ των θεσμικών του ιδιοτήτων. Ούτε ως μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ούτε ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μία ασύγγνωστη παράλειψη του Δημάρχου, που είχε την ευθύνη οργάνωσης της τελετής, όπως τονίζεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει σε οξύ τόνο:

«Ο κ. Ελισάφ, γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τις διαδικασίες πληρωμής, όπως γνωρίζει τι σημαίνει συνέπεια προς τους συνεργάτες του Δήμου. Το απόδειξε κατά τα τριάμισι χρόνια θητείας του στο Πνευματικό Κέντρο.

Το χρονικό διάστημα των έξι μηνών μπορεί να το θεωρεί μικρό ο δήμαρχος αλλά είναι πολύ μεγάλο για ανθρώπους που ζουν με το μεροκάματο.

Αν ο δήμαρχος εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν προσέβαλε τον γλύπτη ας ξαναδιαβάσει όσα έγραψε.

Ας μην μπει στον κόπο λοιπόν να παραδώσει μαθήματα στον κ. Ελισάφ ούτε όσον αφορά την λειτουργία του Δήμου ούτε όσον αφορά  την κοινωνική συμπεριφορά.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ δεν  επιδιώκει τη δημοσιότητα αλλά ούτε την έχει ανάγκη μέσα από την αντιπαράθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Τον γνωρίζει η πόλη και η χώρα μέσα από το επιστημονικό του έργο και την προσφορά του ως ενεργού πολίτη.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει στο διάλογο του Δημάρχου με τον καταξιωμένο δημιουργό, καλλιτέχνη και συμπολίτη μας κ. Παπαγιάννη.

Την προσβολή προς την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό της λοιπόν την έκανε ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας απαξιώνοντας τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και την συνεχίζει με την απάντησή του προς τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» Μωυσή Ελισάφ.

Ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Μπέγκα μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε πολιτική εμπάθεια προς τον επικεφαλής και την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Οι Γιαννιώτες όμως έχουν γνώση και κρίνουν».

 

Δεύτερη απάντηση

Και νέα απάντηση της δημοτικής αρχής ακολούθησε το μεσημέρι. Η ανταπάντηση έχει ως εξής: «Η Δημοτική Αρχή αλλά και η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» είναι περήφανες που απέτισαν μια οφειλόμενη τιμή, στον βαθμό που αναλογούσε σε έναν σπουδαίο πολιτικό ο οποίος σημάδεψε την πορεία του τόπου. Τον Γεώργιο Μυλωνά.

Αυτή είναι η μείζονα πολιτική πράξη. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτική».

Show Buttons
Hide Buttons