Σκουπιδοπόλεμου συνέχεια… Και ανταπάντηση μέσω facebook

Σκουπιδοπόλεμου συνέχεια… Και ανταπάντηση μέσω facebook

Το γάντι που της πέταξε ο Θωμάς Μπέγκας και η παράταξή του με την ανακοίνωση για τα σκουπίδια το πρωί της Παρασκευής, σηκώνει η δημοτική αρχή και με ανακοίνωσή της καλεί τον πρώην Δήμαρχο να επιστρέψει στην πραγματικότητα, να κάνει την αυτοκριτική του και να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα.

«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι», ξεκινάει η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών λέγοντας πως θα αρκούσε μόνο αυτό ως απάντηση στην μακροσκελή ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.

«Είναι εκπληκτικό πάντως ότι ο Θωμάς Μπέγκας μετά από πέντε χρόνια στο αξίωμα του δημάρχου και με δύο μόλις μήνες στα έδρανα της αντιπολίτευσης ανακάλυψε τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων» σημειώνει η απάντηση. «Είναι τα προβλήματα αυτά που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέδειξε σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Είναι τα ίδια ακριβώς προβλήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι αυτά που υποχρέωσαν την σημερινή Δημοτική Αρχή να αναζητήσει την πιο αποτελεσματική λύση από τις πρώτες μέρες της θητείας της. Κι η λύση αυτή ήταν η επέκταση των συμβάσεων με ιδιώτες σε όλες τις δημοτικές ενότητες».

«Ο κ. Μπέγκας ως δήμαρχος δεν είχε καμία ιδεολογικοπολιτική ενοχή και χρησιμοποιούσε ιδιώτες στις δημοτικές ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας. Στην αντιπολίτευση όμως τον βρίσκουν αντίθετο. Ο κ. Μπέγκας και η παράταξή του εγκαλούν την σημερινή δημοτική αρχή επειδή δεν προχώρησε έγκαιρα τις διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήταν όλα έτοιμα από την δική του δημοτική αρχή. Είναι απορίας άξιον λοιπόν αφού όλα ήταν έτοιμα γιατί δεν ολοκλήρωσε την διαδικασία ο ίδιος, μέχρι το τέλος Αυγούστου, όταν γνώριζε ότι σε μικρό χρονικό οι συμβάσεις με τους ιδιώτες στην Παμβώτιδα και το Μπιζάνι λήγουν» τονίζεται.

Η δημοτική αρχή σημειώνει δηκτικά πως το διάστημα που όφειλε η προηγούμενη δημοτική αρχή να μεριμνά για τα ουσιώδη, ο Δήμαρχος «ήταν απασχολημένος με άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως να τρέξει τον διαγωνισμό εκατομμυρίων για την διαχείριση της λυματολάσπης και να προσλάβει Γενικό Διευθυντή στην ΔΕΥΑΙ…». 

«Ο κ. Μπέγκας άφησε πίσω του ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καθαριότητα. Οι σωροί των απορριμμάτων αποτελούσαν αναπόσπαστη εικόνα της καθημερινότητας. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει αναλάβει τις ευθύνες της και η προσπάθειά της για λύση των προβλημάτων αυτών είναι συνεχής και αδιάκοπη» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μέσω facebook η απάντηση

Μέσω facebook ήλθε η ανταπάντηση του πρώην Δημάρχου στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Ο πρώην δήμαρχος σχολιάζει τρία σημεία της ανακοίνωσης του Δήμου:

«Α) Γιατί μας εγκαλεί για έλλειψη ιδεολογοπολιτικης ευαισθησίας,αυτή που έχει κάνει μπαντιέρα το απολιτίκ.(Πιο Sic το «κεντρώο») 

Β) Γιατί όποτε τη βολεύει θυμάται ότι είναι δημοτική αρχή δυο μηνών και αναζητεί άλλοθι σ’ αυτό, ενώ για αποφάσεις όπως η ακύρωση του διαγωνισμού των led οι δυο μήνες ήταν ικανός χρόνος για να προλάβει να διαμορφώσει άποψη.

Γ) Γιατί απευθύνεται προσωπικά σε μένα και όχι στην παράταξη που εξέδωσε την ανακοίνωση. Τι προσωπική εμπάθεια κι αυτή«!

Διορθώνει δε τη δημοτική αρχή γιατί ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη είναι της τάξεως των εκατοντάδων χιλιάδων και όχι των δεκάδων εκατομμυρίων. «Είναι μια σχολή προπαγάνδας στη λογική, πες πες ψέματα, κάτι θα μείνει» σημειώνει.

Σημείωση συντάκτη: παρεμπιπτόντως όλες οι πρώτες ανακοινώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής απέναντι στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» στο ξεκίνημα της προεκλογικής αντιπαράθεσης πριν από ένα χρόνο, αναφέρονταν προσωπικά στο Μωυσή Ελισάφ και όχι στην παράταξή του. Για λόγους εμπάθειας προφανώς… κατά τη λογική του πρώην Δημάρχου…

Show Buttons
Hide Buttons