Σπ. Ριζόπουλος προς Αλ. Καχριμάνη: Το προσφυγικό απειλεί, ξυπνήστε!

Σπ. Ριζόπουλος προς Αλ. Καχριμάνη: Το προσφυγικό απειλεί, ξυπνήστε!

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά της περιφερειακής αρχής και κατά του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, υποδέχεται τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό στην Ήπειρο, η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου».

Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό στην Ήπειρο και την ανακοίνωση της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά κ. Ρ. Βαβέτση πως εξετάζεται η δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων σε παλιό εργοστάσιο στα όρια της τοπικής κοινότητας Σελλάδων της ΔΕ Κομποτίου, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» επιτίθενται σε κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή, ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Περιφερειάρχη στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που διαμορφώνονται πλέον στο Νομό Άρτας.

Είναι σαφές πως η «μπάλα έχει χαθεί»… σημειώνει η παράταξη Ριζόπουλου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εκτιμώντας πως «Το προσφυγικό στην Ήπειρο διαχειρίζεται παιδαριωδώς η κυβέρνηση, μεταφέροντας το πρόβλημα από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, από χωρίου εις χωρίον και από Δήμο σε Δήμο…».

Η παράταξη σημειώνει: «Επειδή είναι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος διάρρηξης του κοινωνικού ιστού της περιοχής, του Νομού Άρτας εν προκειμένω, κι επειδή η αντίδραση που μπορούν να προκαλέσουν οι εν λόγω κακοί χειρισμοί της υπεύθυνης πολιτείας, ίσως είναι πολύ χειρότερη από αυτό που μπορούμε σήμερα να σκεφτούμε, προτείνουμε ΤΩΡΑ, έστω καθυστερημένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου να αναλάβει την πρωτοβουλία που του ζητάμε εδώ και μήνες: να συγκαλέσει σε σύσκεψη τους 18 Δημάρχους της Ηπείρου και να διαβουλευτεί μαζί τους για κατάλληλες θέσεις χωροθέτησης κέντρων υποδοχής, ώστε ακολούθως να αναλάβει τον απαραίτητο διαμεσολαβητικό ρόλο έναντι της πολιτείας. Ο κ. Καχριμάνης δε μπορεί ούτε να κάνει προτάσεις χωροθέτησης ερήμην των Δήμων και μετά να κρύβεται αλλά ούτε και να είναι απών όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρά ζητήματα για την περιοχή. Επιτέλους, ας αναλάβει τις ευθύνες του!». 

Show Buttons
Hide Buttons