Στάση εργασίας και κινητοποίηση από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Στάση εργασίας και κινητοποίηση από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!» ζητά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και καλεί τα μέλη της σε 3ωρη στάση εργασίας 11-2 και διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειάρχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 12:30 το πρωί.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: «H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικώνκολεγίων. Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση».

Η Ν.Δ τονίζει η ΕΛΜΕ καταλήγοντας, αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά.

Show Buttons
Hide Buttons