Στέρεψαν οι πηγές Αγίου Γεωργίου – Προβλήματα υδροδότησης και στην Πρέβεζα

Στέρεψαν οι πηγές Αγίου Γεωργίου – Προβλήματα υδροδότησης και στην Πρέβεζα

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ) κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της, ότι τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες οφείλονται στην αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού, τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αποτελούν ρεκόρ για την περιοχή αλλά κυρίως στις μειωμένες ποσότητες νερού που εισρέουν στην δεξαμενή της Νικόπολης από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης των πηγών του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Συνδέσμου Ύδρευσης του Δ. Πρέβεζας -Φιλιππιάδας, τονίζεται πως ύστερα από επιτόπιους ελέγχους στην υδρομάστευση-δεξαμενή των πηγών του Αγίου Γεωργίου και παρά τους συνεχόμενους εξαερισμούς που πραγματοποιούνται από το μήνα Μάιο ως το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου, η παροχή της πηγής είναι πάρα πολύ μειωμένη με αποτέλεσμα να μην καλύπτει την αυξημένη κατανάλωση που υπάρχει αυτή την περίοδο. Παράλληλα υπάρχουν εμφανείς διαρροές στον πυθμένα της υδρομάστευσης. «Ύστερα από αυτά σας γνωρίζουμε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει μη προγραμματισμένη έλλειψη νερού» τονίζονταν στο έγγραφο με ημερομηνία 8/8.

Η ΔΕΥΑΠ καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων ποσοτήτων μέσω του συστήματος τηλεελέγχου με σκοπό την μείωση χρόνου έλλειψης νερού εντός του 24ώρου. Έως τώρα έχουν παρατηρηθεί χαμηλές πιέσεις του δικτύου που δεν ξεπερνούν τις 2 ώρες. «Η προσπάθειά μας είναι διαρκής και επίπονη προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση ισχύει η προηγούμενη ανακοίνωση για συνετή χρήση του νερού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons