Στήριξε Καχριμάνη, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε Καλογιάννη ο πρόεδρος της ΝΔ

Στήριξε Καχριμάνη, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε Καλογιάννη ο πρόεδρος της ΝΔ

Τη βεβαιότητα ότι ο Αλέκος Καχριμάνης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου, εξέφρασε μιλώντας στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ, στα Γιάννενα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη περιείχε και αυτή την ειδική αναφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τη ΝΔ κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της εσωστρέφειας τους τελευταίους μήνες, από τους άστοχους χειρισμούς πρωτοκλασάτων στελεχών της, σε σχέση με τις επιλογές προσώπων στις εκλογές της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και πλέον, οι στηρίξεις της αφορούν θεωρητικά και επίσημα, μόνο τους υποψήφιους Περιφερειάρχες.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε στην ομιλία του ότι «Ο Αλέκος Καχριμάνης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου, γιατί το αξίζει, γιατί δούλεψε πολύ σκληρά και γιατί έφερε την Ήπειρο στην πρώτη γραμμή της περιφερειακής ανάπτυξης. Και απέδειξε μέσα από δράσεις και έργα πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη, και έδειξε πως αντιλαμβάνεται τη συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα«. Στο σημείο αυτό έκανε ειδική μνεία στο έργο – πιλότος όπως είπε, που είναι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων για το οποίο τόνισε ότι «ολοκληρώθηκε επί δικιάς σου θητείας, με σημαντική συμμετοχή της Τατιάνας Καλογιάννη, την οποία θέλω και να αναγνωρίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία». 

Ακολούθησε η αναφορά στο επιδιωκόμενο «αναπτυξιακό θαύμα» που είναι ο συνδυασμός του πρωτογενή τομέα με τις υπηρεσίες. «Θα στηρίξουμε τη φέτα, θα στηρίξουμε την κτηνοτροφία, θα εξασφαλίσουμε καλές τιμές γάλακτος όπως δίνουν οι βιομηχανίες της περιοχής…» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώπιον και του αντιπροέδρου της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» Γιάννη Βιτάλη. 

 

Λίγα λόγια για την Τ. Καλογιάννη

Όπως καταλάβατε, η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην υποψήφια Δήμαρχο που στηρίζεται από την τοπική ΝΔ, ήταν διακριτική και σύντομη. Της ευχήθηκε μόνο «καλή επιτυχία» της κ. Καλογιάννη, γιατί γνώριζε προφανώς, πως μέσα στο ακροατήριο βρίσκονταν και υποψήφιοι και ψηφοφόροι του Νίκου του Γκόντα, όπως και του Μωυσή Ελισάφ και του Άρη Μπαρτζώκα…

Η κ. Καλογιάννη ζήτησε και συνάντησε για λίγο, τον πρόεδρο της ΝΔ, πριν την ομιλία του, εκτός προγράμματος, αμέσως μετά τις συναντήσεις Μητσοτάκη, με οδηγούς ταξί και αστυνομικούς. 

Δεσμεύτηκε εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά την Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, για πολύ λίγα πράγματα: για τον Ε65 και για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, μέχρι την Κακαβιά. 

Show Buttons
Hide Buttons