Στα Γιάννενα ο Λ. Αυγενάκης: Δεν κόμισε ειδήσεις, άκουσε προτάσεις…

Στα Γιάννενα ο Λ. Αυγενάκης: Δεν κόμισε ειδήσεις, άκουσε προτάσεις…

Στην κοπή πίτας της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η βουλευτής της ΝΔ κ. Κεφάλα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Σουκουβέλος, αθλητικοί σύλλογοι, φορείς, αθλητές κ.α.

Η βραδιά επεφύλαξε δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης δήλωσε αισιόδοξος στην επίλυση αθλητικών θεμάτων για την πόλη. Τόνισε δε ότι η μεγάλη αγωνία της πόλης είναι το Β’ κλειστό γυμναστήριο και γι’ αυτό θα επιλεγεί τελικά όποια λύση κριθεί πιο συμφέρουσα οικονομικά, είτε της μεταφοράς του κλειστού του Ελληνικού στα Καρδαμήτσια είτε της κατασκευής νέου στον Βοτανικό, με τον κ. Αυγενάκη να επιβεβαιώνει ότι θα επιλεγεί μία από τις δύο λύσεις.

Η δεύτερη είδηση είχε να κάνει με την πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ να μετατραπεί σε προπονητήριο αθλημάτων σάλας (μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ), ένα κτήριο που έχει εγκαταλειφθεί επί χρόνια στα Σεισμόπληκτα (οδό Ελευθερίας, κοντά στην Περιφερειακή οδό) και ήταν αποθήκη της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Το κτήριο αυτό είναι σε κατάσταση που επιτρέπει την ανακατασκευή του και μ’ ένα σχετικά μικρό κόστος μπορεί να μετατραπεί σε πνεύμονα του αθλητισμού, καθώς θα διαθέτει δύο γήπεδα μπάσκετ, το ένα ταυτόχρονα και χάντμπολ, ένα γήπεδο βόλεϊ, τραπέζια του πινγκ-πονγκ και ελεύθερους χώρους για γραφεία, κυλικείο κτλ.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι τέτοιες ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και εύκολα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούνται κι άλλες προτάσεις φορέων, καθώς σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα και μπορούν να αξιοποιηθούν. Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί ο τρόπος, τα χρήματα και ο εξοπλισμός, χαρακτήρισε την πρόταση ορθή και ότι θα την υποστηρίξει στον μέγιστο βαθμό για να μπορέσει να υλοποιηθεί σύντομα.

Φυσικά σε καμία περίπτωση μία τέτοια ανακατασκευή ενός παλιού κτηρίου δεν πρόκειται να υποκαταστήσει το Β’ κλειστό γυμναστήριο, αλλά θα είναι ενισχυτικό προς τις ομάδες, ώστε να λυθούν για τα επόμενα πολλά χρόνια τα προβλήματα εύρεσης χώρων και ωρών για προπονήσεις.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο www.super-fm.gr

Show Buttons
Hide Buttons