Στα κάγκελα ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το Τμήμα Διερμηνείας – «Μετωπική» με την κυβέρνηση

Στα κάγκελα ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το Τμήμα Διερμηνείας – «Μετωπική» με την κυβέρνηση

Οργισμένη είναι η αντίδραση του Δήμου Ηγουμενίτσας στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη μη λειτουργία του τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης στην Ηγουμενίτσα.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε ανακοίνωσή του μιλά για «Αλή Πασάδες» και «Πηλιογούσηδες» και δε μένει στα πυρά μόνο απέναντι στη διοίκηση του τοπικού ΑΕΙ αλλά στρέφεται και έντονα κατά της κυβέρνησης, γεγονός με ενδιαφέρον μιας και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ανήκει στο χώρο της ΝΔ. Οι τελευταίες συγκρούσεις ωστόσο, γύρω από την ΠΕΔ Ηπείρου, ίσως είναι και ένας επιπλέον λόγος που εξηγεί την οργή του Δημάρχου Γιάννη Λώλου…

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας λέει τα εξής: 

«Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν ξάφνιασε κανέναν. Ήταν αναμενόμενη και στο πνεύμα της διαχρονικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την Θεσπρωτία.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε θέλει και δεν μπορεί να γίνει ίδρυμα της Ηπείρου.

Και ο Αλή-πασάς θα ήταν περισσότερο δίκαιος και αντικειμενικός, οι δε Πηλιογούσηδες δεν τελειώνουν ποτέ.

Δεν ασχολούμαστε πλέον μαζί τους και δε ζητάμε τη στήριξή τους. Δε μας θεωρούν δικό τους κομμάτι και μας περιφρονούν. Τους επιστρέφουμε την οργή και τον θυμό μας.

Η ευθύνη πλέον ανήκει στην Κυβέρνηση. Μας κατήργησαν από τον ακαδημαϊκό χάρτη, θέλουν να μας καταργήσουν και  ως διοικητική Περιφέρεια;  Ας μας το πουν. Θεωρούν την ακριτική Θεσπρωτία βάρος για το μέλλον της χώρας;

Εδώ είμαστε και περιμένουμε. Ας αποφασίσουν».

Show Buttons
Hide Buttons