Στα λόγια το… εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας

Στα λόγια το… εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας

Την υπόσχεση χάραξης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, έδωσε από τα Γιάννενα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας βρέθηκε στα Γιάννενα καλεσμένος της αγροτικής εφημερίδας Agrenda η οποία διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση για τη βράβευση του «αγρότη της χρονιάς» και στο πλαίσιο της επίσκεψής του, πραγματοποίησε επισκέψεις σε επιχειρηματικές μονάδες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει τη βασική προτεραιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, και του εισοδήματος των αγροτών, την προσέλκυση νέων αγροτών και την προστασία του περιβάλλοντος όπως τόνισε από το Νταβός πριν δυο μέρες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σκρέκας επισκέφτηκε εταιρείες των Ιωαννίνων και όπως τόνισε σε δηλώσεις του, «είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι από τα Γιάννενα και την Ήπειρο στέλνεται το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι μπορεί να έχουμε πολύ ανταγωνιστικές εταιρείες και οργανισμούς και πολύ ανταγωνιστικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι αξιοποιούν και μεταποιούν τα προϊόντα τα οποία πρωτογενώς παράγονται από Έλληνες αγρότες και να διατίθενται αυτά σε τιμές οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλη προστιθέμενη αξία, επειδή μιλάμε για πολύ ποιοτικά προϊόντα και διαπίστωσα επίσης, ότι όλες αυτές εταιρείες μέσα στα χρόνια της κρίσης, δυνάμωσαν και μεγάλωσαν που σημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα να παράγουμε με ανταγωνιστικότητα και να πουλάμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά και να υπάρχουν καταναλωτές και εντός και εκτός Ελλάδας που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν πιο ποιοτικά προϊόντα». 

 

Show Buttons
Hide Buttons