Στην αντεπίθεση ο Θ. Μπέγκας: Διεκδικεί την πατρότητα των «σχεδίων» για παλιό Άσυλο και «Έξυπνη Πόλη»

Στην αντεπίθεση ο Θ. Μπέγκας: Διεκδικεί την πατρότητα των «σχεδίων» για παλιό Άσυλο και «Έξυπνη Πόλη»

Θα έλεγε κανείς πως ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας έσπασε συνολικά τη σιωπή του… για μια σειρά από θέματα επί των οποίων ασκήθηκε κριτική στη δημοτική αρχή, το τελευταίο διάστημα, από τις διάφορες παρατάξεις, εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου…

Είναι γεγονός πως η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε σωπάσει το τελευταίο διάστημα απέναντι στις διάφορες ανακοινώσεις, κριτική και καταγγελίες…

Απαντώντας εν συνόλω και με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ στο παλιό άσυλο ανιάτων, ο κ. Μπέγκας στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για τη ΔΕΥΑΙ, είχε προετοιμάσει μια δήλωση, την οποία ανέγνωσε, απαντώντας στην αντίληψη και τη λογική «όλα εκ του μηδενός», όπως είπε.

Είναι «λαϊκίστικη προεκλογική μεθοδολογία» οι δηλώσεις που έγιναν στο παλιό Άσυλο Ανιάτων, σημείωσε ο Δήμαρχος και έκανε γνωστό πως από το 2017 όταν υπογράφτηκε η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας, μέχρι σήμερα, έγινε η εκπόνηση μιας πλήρους μελέτης, η οποία ενδεχομένως, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα παρουσιαστεί δημόσια (νέες μακέτες δηλαδή…).

Τόνισε πως μιλά για ολοκληρωμένες μελέτες. «Εμείς έτσι σχεδιάζουμε και έτσι θέλουμε να υλοποιήσουμε. Αυτό κάναμε και για το άσυλο ανιάτων, ένας χώρος με αναφορά στο παιδί, σε μία λογική ανοιχτού χώρου για τα παιδιά που θα τα φέρνουν σε όσμωση με την τοπική κοινωνία».

Από την άλλη, απαντώντας στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την «έξυπνη πόλη», υποστήριξε πως είναι «υποκριτικό» και ουσιαστικά αποτελεί copy paste των προτάσεων και των σχεδίων που έχει παρουσιάσει η δημοτική αρχή εδώ και αρκετούς μήνες, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου – μίλησε για ταυτόσημες προτάσεις σε επίπεδο 90% και άνω… «Το να υιοθετείς απόψεις που έχουν παρουσιαστεί από τη δημοτική αρχή και να συμφωνείς με αυτές δεν είναι κακό. Δε μπορείς όμως να τις οικειοποιείσαι και να τις παρουσιάζεις ως νέο. Η προσπάθεια μηδενισμού του έργου που παρήγαγε η δημοτική δεν τιμά αυτούς που επέλεξαν να κάνουν προεκλογικό αγώνα με αυτή τη μεθοδολογία» τόνισε.

O αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας από την πλευρά του, δήλωσε πως για την «έξυπνη πόλη» τα πρώτα έργα προϋπολογισμού μισού εκατ. ευρώ, είναι δυνατόν να ενταχθούν για χρηματοδότηση εντός του Απριλίου, καθώς ο Δήμος έχει λάβει τις εγκρίσεις από το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής. Τόνισε δε ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού χρειάζεται 5 χρόνια.

 

Η αντίφαση

Η μεγάλη αντίφαση ωστόσο, που παρουσιάζει ο Δήμαρχος με τα λεγόμενά του είναι πως από τη μια υποστηρίζει και το επανέλαβε την Τετάρτη, πως η δημοτική αρχή δε βιάζεται να παρουσιάσει έργο αλλά επιθυμεί πρωτίστως να σχεδιάσει ολοκληρωμένα βήματα σε πολλά επίπεδα. Τα θεωρεί αυτά τα σχέδια και τις… μακέτες παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης και υποστηρίζει πως «δεν είναι το θέμα αν εμείς θα τα κάνουμε ή η επόμενη δημοτική αρχή, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει σοβαρή παρακαταθήκη…»

Αγνοεί από την άλλη, πως αυτός και η δημοτική του αρχή κρίνονται σήμερα ως διοίκηση για το έργο του και η επιείκεια δε μπορεί να τους δίνεται απλόχερα από τους πολίτες. Από την άλλη, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν προτάσεις και να τονίζουν την πολιτική τους βούληση να υλοποιήσουν άμεσα όσα λένε, τα οποία δεν είναι απαραίτητα καινοτόμα και πρωτοποριακά.

Δεν ζητά κανείς άλλωστε από μια διοίκηση να ανακαλύψει τον τροχό… Τα εργαλεία υπάρχουν, οι μέθοδοι υπάρχουν και αυτό που κρίνεται είναι η αξιοπιστία. Κι εδώ δυστυχώς, πέντε χρόνια μετά, κρίνεται πως πάσχει η απερχόμενη δημοτική αρχή.

 

Show Buttons
Hide Buttons