Στην αξιολόγηση του μέλλοντος… (βίντεο)

Στην αξιολόγηση του μέλλοντος… (βίντεο)

Στον απόηχο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τις υποστηρικτές δομές στην εκπαίδευση που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία την Πέμπτη, μαίνεται η συζήτηση για το αν τελικά η σκοπιμότητα αυτής της νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης ήταν ή όχι, τα μικροπολιτικά οφέλη που προκύπτουν από την κατάργηση της αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς- προνομοιακή ομάδα άλλωστε για το ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Στέφος υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η επιτυχία αυτού του νομοθετήματος ήταν η κατάργηση του ΠΔ 152 με την τιμωρητική διάθεση που είχε φέρει η ΝΔ και το οποίο σήμερα απειλεί ότι θα επαναφέρει, όταν ξαναγίνει κυβέρνηση.

Ο κ. Στέφος, συμφωνώντας με τη μόνιμη επωδό των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, όταν τοποθετούνται για την αξιολόγηση, είπε πως η αξιολόγηση πρέπει να συνεκτιμά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αξιολογεί τους εκπαιδευτικούς: μέσα, υποδομές, συνθήκες εργασίας κτλ. Δεν έκανε σαφές αν προβλέπεται κάποιου είδους αξιολόγηση ως εκ τούτου στο νομοθέτημα, με τη δήλωσή του, αν καλά καταλάβαμε… ή αν παρέπεμψε στο άγνωστο μέλλον, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες του ως πολιτικός όπως είπε, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για τη βελτίωση των προγραμμάτων, για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών κτλ. Λέει δηλαδή σήμερα η κυβέρνηση πως θα σας αξιολογήσω, όταν γίνουν τα παραπάνω; Μας κοροϊδεύει όλους εμάς τους υπόλοιπους που αξιολογούμαστε ως εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και κλείνει το μάτι στους συναδέλφους του. 

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ πως θα επαναφέρει το κακό νομοθέτημα με την απειλητική υπόσταση για το μέλλον των εκπαιδευτικών, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, «θέλει αίμα«… 

Τέλος, όσον αφορά την ουσία του νομοθετήματος σε σχέση με τις λεγόμενες υποστηρικτικές δομές, ο βουλευτής υποστήριξε πως ενισχύει δομές όπως τα ΚΕΔΥ συνεκτιμώντας τη γνώμη του εκπαιδευτικού, τόνισε δε πως ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι «παρωχημένος«, άρα καλώς απαξιώνεται και οδηγείται προς κατάργηση! Οι πόροι που επένδυσε η πολιτεία διαχρονικά για να επιμορφώσει αυτούς τους ανθρώπους και τα στελέχη της εκπαίδευσης, πάνε στράφι, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται στην τρόικα ως καλός μαθητής γιατί μειώνει λογιστικά το προσωπικό της εκπαίδευσης.

Show Buttons
Hide Buttons