Στην αφετηρία της προεκλογικής «μάχης» η δημοτική αρχή

Στην αφετηρία της προεκλογικής «μάχης» η δημοτική αρχή

Σε προεκλογική τροχιά μπήκε με την πρώτη της συνεδρίαση, το βράδυ της Τετάρτης, η δημοτική ομάδα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών».

Η συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Ιωαννιτών, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ελάχιστες έως μηδενικές ήταν οι εστίες γκρίνιας για τη μέχρι σήμερα εικόνα της δημοτικής αρχής και ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής χρονιάς που βρίσκει την παράταξή του ενωμένη και έτοιμη να αγωνιστεί για το σκοπό της επανεκλογής. Σε αυτές τις στιγμές, οι εντάσεις του παρελθόντος και οι μεγάλες κόντρες ανάμεσα σε συγκεκριμένα μέλη της παράταξης που έχουν αναδειχθεί κατά καιρούς, παραμερίζονται και όλοι προσποιούνται πως… «δεν τρέχει τίποτα». Από την άλλη, είναι αλήθεια πως ο Θωμάς Μπέγκας δεν είχε να αντιμετωπίσει ως τώρα, μια μείζονα ενδοπαραταξιακή κρίση, οπότε ο στόχος της επανεκλογής, τους επόμενους μήνες, θα κρύψει τις όποιες αντιπάθειες και αυτές θα εκδηλωθούν μόνο στο κυνήγι της ψήφου, εκεί όπου θα παιχτεί η μεγάλη «μάχη» του σταυρού: η απλή αναλογική σημαίνει εκλογή λιγότερων δημοτικών συμβούλων και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Το προεκλογικό αφήγημα της παράταξης θα φτιαχτεί το επόμενο διάστημα και θα αρχίσει να διατυπώνεται από το Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης.

Αυτό που συμφωνήθηκε χθες, έχει να κάνει με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές. Μιλάμε για τέσσερα πρόσωπα: Νίκος Γκόλας, Θανάσης Μανταλόβας, Δημήτρης Νάστος και Παντελής Κολόκας έχουν εκφράσει την πρόθεση να ασχοληθούν με την κεντρική πολιτική σκηνή και ορισμένοι ή όλοι, έχουν πιθανότητες να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ οι τρεις πρώτοι και με τη ΝΔ ο τέταρτος.

Συμφωνήθηκε λοιπόν, πως άπαντες παραμένουν στελέχη της παράταξης μέχρι νεωτέρας. Άπαντες στηρίζουν τη δημοτική αρχή και το έργο της, έως ότου πάψουν να μπορούν να ασχολούνται με το Δήμο, σε περίπτωση εκλογής τους στο κοινοβούλιο. Το αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, θα κριθεί από τη διάθεση του καθενός και ασφαλώς από το χρόνο των εκλογικών αναμετρήσεων.

Αυτό που πάντως – κακώς κατά τη γνώμη μου – δεν απασχολεί το Δήμαρχο έως τώρα, έχει να κάνει με μια ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στους τρεις από τη μια και τον Παντελή Κολόκα από την άλλη: ο αντιδήμαρχος παιδείας δεν είναι απλά και μόνο δυνάμει υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αλλά ως ταγμένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους τελευταίους μήνες, περιγράφεται ως βεβαιότητα η στήριξη που θα παράσχει στον «εκλεκτό» της ΝΔ, επίσημο υποψήφιο Δήμαρχο, άρα στον αντίπαλο της νυν δημοτικής αρχής.

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε από τον αντιδήμαρχο χθες βράδυ, είναι ότι αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι η ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική.

Πρόκειται προφανώς για δύσκολες ισορροπίες που καλείται να δει κατάματα ο Δήμαρχος και να τις αντιμετωπίσει, αν θέλει να ανακόψει ένα κύμα αμφισβήτησης από το εσωτερικό της παράταξής του, με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης πάντως, τονίζει σε δήλωσή του στο pbnews.gr πως «η ενότητα της Ενότητας Πολιτών παραμένει αρραγής…».

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons