Στη Ρόδο για ποδόσφαιρο με κρατικό χρήμα!

Στη Ρόδο για ποδόσφαιρο με κρατικό χρήμα!

Από την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων στο Ισραήλ, τη χρηματοδότηση των μαθητών της ομάδας Zephyrus για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής που έγινε προ ημερών στις Αζόρες, μέχρι την «Κάλυψη δαπανών των δραστηριοτήτων στους τομείς Αθλητισμού και Πολιτισμού του Συλλόγου Εφοριακών Ιωαννίνων», καλύπτει η ΣΑΕΠ 530 της Περιφέρειας Ηπείρου.

Βασικός σκοπός της είναι η χρηματοδότηση έργων για έκτακτες ανάγκες, δρόμους κλπ. – μπορεί κανείς να βρει άπειρες αποφάσεις στο «Διαύγεια» με αποφάσεις που μιλούν για χρηματοδότηση μέσω της ΣΑΕΠ 530.

Εσχάτως όμως, ο συγκεκριμένος κωδικός κονδυλίων της Περιφέρειας Ηπείρου χρησιμοποιείται για να χρηματοδοτήσει μέσω του Δήμου Ιωαννιτών ή μέσω άλλων Δήμων και αμφιλεγόμενης αξίας δράσεις, όπως αυτή που πέρασε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, την περασμένη Πέμπτη. Οι δραστηριότητες στους τομείς Αθλητισμού και Πολιτισμού του Συλλόγου Εφοριακών, όπως ελέχθη στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν η συμμετοχή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας σε εργασιακό τουρνουά στη Ρόδο!

Η Περιφέρεια Ηπείρου βάζει τα λεφτά δηλαδή, και ο Δήμος λαμβάνει την απόφαση της χρηματοδότησης και «τρώει» την όλη γραφειοκρατία. Η… δόξα πηγαίνει στην Περιφέρεια και ενδεχομένως στον διαμεσολαβητή που έχει κάνει το «προξενιό» ανάμεσα στο χρηματοδότηση και τον ωφελούμενο. Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών πάντως, δυσφορούν από αυτές τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας τελευταία και για τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, ξεσηκώθηκε μια μουρμούρα τις τελευταίες μέρες που έφτασε μέχρι τα πλατό τηλεοπτικής εκπομπής τοπικού καναλιού. Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι σαφές, δε χρηματοδοτεί το εν λόγω αίτημα, αλλά κάνει τον ενδιάμεσο γιατί δε μπορεί να το διεκπεραιώσει απευθείας η Περιφέρεια Ηπείρου. Κάποιος από τη δημοτική αρχή ωστόσο το εισηγήθηκε και αυτός δεν ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών…

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών εκτιμά πως η απόφαση δεν θα περάσει ούτε από τις υπηρεσίες ούτε από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το θέμα ωστόσο, βάζει επί τάπητος ένα αλισβερίσι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κάθε λογής συλλόγους και ομάδες που ζητούν και παίρνουν χρήματα για γιορτές πατάτας, τομάτας και πίτας αλλά εσχάτως, και για ταξίδια αναψυχής…

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons