Στις ΚΟΒ Κατασκευών Ιωαννίνων του ΚΚΕ μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν. Έξαρχος

Στις ΚΟΒ Κατασκευών Ιωαννίνων του ΚΚΕ μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν. Έξαρχος

Σε σύσκεψη της Κομματική Οργάνωσης Κατασκευών του ΚΚΕ μίλησε την Πέμπτη 11 Απρίλη, ο Νίκος Έξαρχος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Νίκος Έξαρχος στάθηκε στο χαρακτήρα της Ε.Ε. που δε λοξοδρόμησε, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ε.Ε. είναι μία ένωση κρατών που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον ανταγωνισμό τους με τα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας. Όχι μόνο δε γίνεται να αλλάξει προς όφελος των λαών, αλλά γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Αυτό το βιώνουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι που τσακίζονται για να πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα, με την εργασιακή ζούγκλα και την ευελιξία, την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και της φοροληστείας, τη συνεχή υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κ.ο.κ.» είπε μεταξύ άλλων.

Στον αντίποδα, τα αναγκαία έργα για το λαό, η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, δεν προτιμώνται και δεν ιεραρχούνται από την Ε.Ε. με βάση τη λογική «κόστους – οφέλους», επειδή δηλαδή δεν αποφέρουν κέρδη στους καπιταλιστές, όπως είχαν αναδείξει με ερώτησή τους οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, επεσήμανε.

Ο Νίκος Έξαρχος τόνισε πως «όλα τα διλήμματα που προσπαθούν να στήσουν τα αστικά κόμματα  για να εγκλωβίσουν εκ νέου του λαό, όπως το “πρόοδος – συντήρηση” είναι κάλπικα. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για τους εργάτες, για τη νεολαία, είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας, δίνοντας πίστωση χρόνου στα αστικά κόμματα και τους τοπικούς εκπροσώπους τους ή αν θα περάσουμε οργανωμένα στη δική μας αντεπίθεση, δυναμώνοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες για να βάλουμε με τους αγώνες μας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας».

 

Show Buttons
Hide Buttons