Στις προεκλογικές περιόδους όλα επιτρέπονται…

Στις προεκλογικές περιόδους όλα επιτρέπονται…

Οι διάφορες… προεκλογικές περίοδοι άρχισαν και οι… διάφοροι… υποψήφιοι, βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες ή απλοί σύμβουλοι για τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ξεκίνησαν την προεκλογική τους δραστηριότητα, κάτι που στο έμπειρο μάτι είναι εύκολα διακριτό.

Σε μια προεκλογική περίοδο όλα σχεδόν επιτρέπονται, όλα δικαιολογούνται και όλα ερμηνεύονται. 

Έτσι, μια ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για ανάδειξη αναδόχων, δημοπρατήσεις έργων κτλ., μπορεί να αποστέλλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, για… εμπέδωση των έργων αλλά και για να φανεί η… κατόπιν ενεργειών του λήψη της απόφασης για τα έργα της περιοχής του. 

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, τα οποία διαβάσαμε και με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με δελτίο τύπου της Τετάρτης – εδώ – αλλά που φρόντισε να μας επαναλάβει και ο κατά τόπο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, την Πέμπτη- εδώ. Το τελευταίο δελτίο τύπου συνοδεύονταν και από σχετική δήλωση του αντιπεριφερειάρχη…

Είναι η απόφαση του εν λόγω πολιτικού να δοκιμαστεί ίσως σε άλλα εκλογικά πεδία μάχης…;

Ή το άγχος που προκαλεί πλέον σε όλους ο «Κλεισθένης 1», μιας και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις των Περιφερειών με τον «Καλλικράτη», οι κατά τόπο αντιπεριφερειάρχες ήταν δοτοί, εκλέγονταν δηλαδή χωρίς σταυρό, εφόσον εκλεγόταν η παράταξη με την οποία μετείχαν στις εκλογές. Αυτό άλλαξε με τον «Κλεισθένη 1» και πλέον, άπαντες εκλέγονται με σταυρό. Και στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης ορίζει τοπικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. 

Show Buttons
Hide Buttons