Στις 6 ΤΟΜΥ τα Γιάννενα, με ικανοποιητικά λειτουργούσες τις τέσσερις

Στις 6 ΤΟΜΥ τα Γιάννενα, με ικανοποιητικά λειτουργούσες τις τέσσερις

Ικανοποιημένος για τη λειτουργία των τεσσάρων από τις έξι Τοπικές Μονάδες Υγείας που λειτουργούν στα Γιάννενα, εμφανίστηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός επισκεπτόμενος τη Δευτέρα το μεσημέρι, το κτίριο του πρώην ΚΕΠ, στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, το οποίο πλέον φιλοξενεί τη 2η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων.

Αν και οι δύο πρώτες ΤΟΜΥ άρχισαν να λειτουργούν από το Φεβρουάριο του 2018, συστεγάζονταν και μόνο ένα χρόνο μετά, η 2η ΤΟΜΥ βρίσκεται στο χώρο για τον οποίο είχε σχεδιαστεί.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Βαρδαρός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται στις τέσσερις λειτουργούσες ΤΟΜΥ, για δε τις άλλες δύο που πρόσφατα ιδρύθηκαν, συστεγάζονται προς το παρόν και προορίζονται για την περιοχή των Σεισμοπλήκτων η μία και για το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στους Αμπελόκηπους η άλλη.

Οι πρώτες ΤΟΜΥ άνοιξαν το Δεκέμβριο του 2017 και θα συνεχίσουν να ανοίγουν δομές, με νέα προκήρυξη εντός του μήνα, είναι κομμάτι της ωρίμανσης του πολιτικού σχεδιασμού και όχι προεκλογικές κινήσεις, σύμφωνα με το στέλεχος του Υπουργείου Υγείας.

Παραδέχτηκε πάντως πως υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στις δομές που λειτουργούν, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και όχι μόνο.

Η μεγάλη αδυναμία στη λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι η έλλειψη γιατρών. Σε μια χώρα κατ’ εξοχήν παραγωγό ιατρικού προσωπικού, 18.000 γιατροί έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Βαρδαρός.

Οι ΤΟΜΥ και οι μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΣΥ βοηθούν να ανακοπεί και να αναστραφεί η εικόνα και σε πρώτη φάση, να μείνει στην Ελλάδα το δυναμικό που βγαίνει από τις ιατρικές σχολές. «Αυτό που έλειπε και προσπαθούμε να το δώσουμε είναι η προοπτική» σημείωσε ο κ. Βαρδαρός.

Show Buttons
Hide Buttons