Στο ΠΕΑΚΙ κλιμάκιο της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»

Στο ΠΕΑΚΙ κλιμάκιο της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»

Συνάντηση με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, Λάζαρος Νάτσης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», Παπαχρήστος Βλάσης και Στέφανος Καραμούτσιος.

Ο Λάζαρος Νάτσης, αφού συνεχάρη την Ε.Δ. για την αλλαγή των χώρων ευθύνης του ΠΕΑΚΙ την τελευταία 4ετία, στάθηκε στην σημασία των καλών πρακτικών που φέρνει το ΠΕΑΚΙ στην τοπική κοινωνία.

Το γεγονός ότι η πλειονότητα των δημοτών χρησιμοποιεί τους χώρους ευθύνης του ΠΕΑΚΙ, μιας και απουσιάζουν σημαντικές δημοτικές αθλητικές υποδομές, αποδεικνύει ότι ο Δήμος έχει παραμείνει απλός θεατής των εξελίξεων εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει εντάξει μέχρι σήμερα κανένα έργο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες των κατοίκων δεν καλύπτονται, επισημάνθηκε από τον κ. Νάτση.

Ο υπεύθυνος της αθλητικής πολιτικής της παράταξης, Παπαχρήστος Βλάσης, που είναι και Ταμίας της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ την τελευταία 4ετία, σημείωσε την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας της επόμενης Δημοτικής αρχής με το ΠΕΑΚΙ.

Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει προγραμματική σύμβαση μέσα από την οποία ο Δήμος θα είναι σε θέση να αναπτύξει προγράμματα «Αθλητισμού για Όλους» στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς για όλες τις ηλικίες των Δημοτών μας και μάλιστα με ισχυρή γεωγραφική κάλυψη. Δράσεις που θα συμπληρωθούν από εμπροσθοβαρή εφαρμογή του προγράμματος «Αθλητισμός Γειτονιάς”, που θα επεκταθεί σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα συνεργιών μεταξύ του ΠΕΑΚΙ και της μελλοντικής Δημοτικής αρχής, ειδικά στον τομέα του αθλητικού τουρισμού και της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συμμετοχής όλων των δημοτών ανεξάρτητα από ηλικία σε αθλητικές δραστηριότητες.

Show Buttons
Hide Buttons