Στο πλευρό του τραυματία οδηγού, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Μεταφορές

Στο πλευρό του τραυματία οδηγού, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Μεταφορές

Θέση για το σοβαρό εργατικό ατύχημα οδηγού – μέλους του στην Εταιρεία Εμφιάλωσης Ζαγόρι, παίρνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Μεταφορές Ηπείρου – Κέρκυρας.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης, ο οδηγός χτυπήθηκε από κλαρκ στο πόδι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο δε χρόνος αποκατάστασης της σοβαρής βλάβης που υπέστη υπολογίζεται σε 4 μήνες το λιγότερο.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Δεν είναι άγνωστο σε κανέναν εργαζόμενο ότι οι μεγάλες αυτές βιομηχανίες μπρος στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τον εργαζόμενο και το μόνο το οποίο είναι για αυτούς υπολογίσιμο-μετρήσιμο είναι το «όνομα της εταιρείας προς τα έξω». Δεν είναι επίσης άγνωστο στους κύκλους των συναδέλφων-οδηγών ότι η καταστρατήγηση των ωραρίων είναι φαινόμενο καθημερινό. Ειδικά τους θερινούς μήνες η λέξη «ρεπό» είναι απαγορευμένη προς χρήση. Οι προσπάθειες μας για συγκρότηση-λειτουργία των μικτών κλιμακίων έχουν πέσει στο κενό… Ο συνάδελφος που είναι πατέρας δυο ανήλικων τέκνων και με σύζυγο άνεργη, δεν είναι ένας οδηγός άπειρος. Έχει στην πλάτη του δεκαετίες εμπειρίας και η όποια προσπάθεια να του καταλογιστούν ευθύνες θα πέσουν στο κενό».

Το Συνδικάτο τονίζει ότι από την πρώτη ημέρα βρέθηκε δίπλα στον άτυχο εργαζόμενο και τονίζει ότι στον Γολγοθά που έχει να ανέβει δε θα είναι μόνος του.

Show Buttons
Hide Buttons