«Στόχος τους, η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας»

«Στόχος τους, η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας»

Να αντιδράσουν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας ζητά από τους δημότες των Ιωαννίνων η παράταξη «Μέτωπο Δράσης».

Η παράταξή του Βασίλη Καφαράκη, με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η Δημοτική Αρχή με το που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου αντί να κοιτάξει πως θα οργανώσει τις υπηρεσίες, να συζητήσει με τους εργαζόμενους πως θα βελτιώσει ο δήμος τη παροχή υπηρεσιών, πως θα ενισχύσει τις υπηρεσίες με προσωπικό, προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει μεγάλο μέρος της αποκομιδής –καθαριότητα. Με τους όγκους των απορριμμάτων που υπάρχουν στους δρόμους, ειδικά στις συνοικίες και τα χωριά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δημοτική Αρχή προσπαθεί να απαξιώσει την υπηρεσία, να την δυσφημίσει στους πολίτες, ώστε στην επόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης- και δεν θα αργήσουν να το πράξουν-να έχει λιγότερες αντιστάσεις».

Το Μέτωπο Δράσης καταγγέλλει επίσης τη διοίκηση του Δήμου πως «αντί να «τρέξουν», να προχωρήσουν την προκήρυξη για την πρόσληψη των 25εργατων με 8μηνες συμβάσεις τη καθυστέρησαν. Καθυστέρησαν να δώσουν τις αιτήσεις για έλεγχο των δικαιολογητικών και να πάρουν τους εργάτες ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Καθυστερούν τις διαδικασίες για την αγορά των απορριμματοφόρων κλπ. Ευθύνη γι αυτή τη κατάσταση, προφανώς για μας, έχει και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μπέγκα που δεν πήρε το ανάλογο προσωπικό, τουλάχιστον 80 εργαζόμενους το 2017, που ο νόμος της έδινε το δικαίωμα και όπως διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι, αλλά προτίμησε να πάρει 47 εκ των οποίων 33 εργάτες, εκ των οποίων έχουν έρθει 30. Ήδη έχουν απολυθεί οι παρατασιούχοι, οι συμβασιούχοι ενώ υπήρξαν και συνταξιοδοτήσεις, συνολικά πάνω από 50 άτομα.Να προσθέσουμε ότι προστέθηκαν στον Δήμο και οι εργαζόμενοι από τις δύο ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδος. Άρα υπολείπονται σήμερα πάνω από 30 εργαζόμενοι σε σχέση με το 2017″.

«Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου να μην πέσουν στη καλοστημένη παγίδα που τους έχουν στήσει στους ίδιους και στους εργαζόμενους. Ο τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας» σημειώνεται καταλήγοντας. 

Show Buttons
Hide Buttons