Συζήτηση για την Όαση, χωρίς κατάληξη – Το μη «τελειωμένο» έργο

Συζήτηση για την Όαση, χωρίς κατάληξη – Το μη «τελειωμένο» έργο

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της «Όασης» και 3,5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του κτιρίου του Άρη Κωνσταντινίδη, όπως ειπώθηκε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, το έργο δεν έχει ακόμα παραληφθεί…

Πράγμα προφανώς παράδοξο που οφείλεται σε κάποια τεχνικά ζητήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν οδηγώντας μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου όπως ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος, να αρνούνται να υπογράψουν την οριστική παραλαβή του έργου. Το θέμα απασχόλησε επί μία και πλέον ώρα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, και τελικώς αποφασίστηκε η αναβολή του για επόμενη συνεδρίαση.

H συζήτηση έγινε με αρκετή ένταση ανάμεσα στον εκμισθωτή της «Όασης» και το νομικό του εκπρόσωπο από τη μια και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας από την άλλη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ο εκμισθωτής επιχειρηματίας και ο δικηγόρος του υποστήριξαν πως υπάρχουν τεχνικές αστοχίες στο κτίριο, ελλείψεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό, προβλήματα σε τρεις κλιματιστικές μονάδες και μάλιστα, ο επιχειρηματίας τόνισε κάποια στιγμή πως το κτίριο έκανε για μουσείο και όχι για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί δεν επιτρέπεται μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, όπως είναι οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιάννης Λιόντος υποστήριξε πως τα προβλήματα που επικαλείται ο εκμισθωτής προέκυψαν από τη βεβαίωση περαίωσης του έργου μέχρι τώρα. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που μιλούσε και ως πρώην πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, αντέδρασε λέγοντας πως απαξιώνεται ένα έργο κόσμημα για την πόλη επειδή δε λειτουργούν τρία κλιματικά!

Στην όλη συζήτηση μπήκε και το θέμα των μισθωμάτων της Όασης, για τα οποία ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή τους. Η Γωγώ Γιώτη, σημερινή πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ απάντησε πως μετά από κάποια εξώδικα, η οφειλή της εκμισθώτριας εταιρείας προς το Δήμο είναι μηδενική. 

 

Show Buttons
Hide Buttons