Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τα πετρέλαια

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τα πετρέλαια

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλους και όλες που ανησυχούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, να δώσουν μαζικό «παρών» στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που διοργανώνει την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 20:00 μπροστά στο Δημαρχείο διεκδικώντας:

  • Να αρθούν άμεσα οι άδειες που έχουν δοθεί για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή, για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη και των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.
  • Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην ενέργεια. Μείωση της τιμής. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα καύσιμα, αφορολόγητο πετρέλαιο στους φτωχούς αγρότες.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
  • Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιοχή της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στην Ήπειρο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας έντονης προπαγάνδας για τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τα επενδυτικά σχέδια αξιοποίησης των διαφόρων πηγών ενέργειας της περιοχής που είναι σε εξέλιξη. Για την προώθηση αυτών των επενδυτικών σχεδίων τοποθετούνται ανεμογεννήτριες στον Κασιδιάρη, δίνεται άδεια για την εγκατάσταση πέντε εργοστασίων στη ΒΙΠΕ για την επεξεργασία βιομάζας, παραχωρούνται οικόπεδα υδρογονανθράκων στις εταιρίες Energean Oil & Gas, Repsol και στα ΕΛΠΕ, ανοίγει το κεφάλαιο φυσικό αέριο. Οι αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας έχουν αντικειμενική βάση και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα λειψής ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς ή αποτέλεσμα παραπληροφόρησης…».

Show Buttons
Hide Buttons