Συμβουλές για κήπο και μαγειρική…

Συμβουλές για κήπο και μαγειρική…

Μια διαφορετική εκδήλωση με χρώματα και αρώματα, με θέμα «Κήποι κουζίνας», διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΤΕΙ Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, υπήρξαν εισηγήσεις για τον «σχεδιασμό λαχανόκηπου», τα «άγρια χόρτα στον κήπο», τα «φρέσκα βότανα στην κουζίνα», τα «μανιτάρια στον κήπο», την «βιολογική καταπολέμηση εχθρών», την «αποτελεσματική άρδευση του κήπου και την αξιοποίηση βροχής» και την «οικιακή κομποστοποίηση».

Εκ μέρους του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα ενόψει του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, που είχε και την συνολικότερη οργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης. Την περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για αγροτικά θέματα, Κωνσταντίνος Ντέτσικας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίνας ο οποίος στάθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, ευχαριστώντας το Δήμο Ιωαννιτών για την πρωτοβουλία που έλαβε και την πρόσκληση που απηύθυνε στο ΤΕΙ ώστε να τη συνδιοργανώσουν. Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν σπόρους από αρωματικά, φυτά, λουλούδια και βότανα.

Show Buttons
Hide Buttons