«Συμμαχία Ηπειρωτών»: Με κριτική και επιμονή για τη συνεργασία

«Συμμαχία Ηπειρωτών»: Με κριτική και επιμονή για τη συνεργασία

Τον δικό της απολογισμό πεπραγμένων πραγματοποίησε την Τετάρτη, η περιφερειακή παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών», στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου. Απολογισμός πεπραγμένων τετραετίας με δήλωση της πρόθεσης να είναι παρούσα η παράταξη στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, σε δέκα μήνες από σήμερα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας έστειλε το μήνυμα της σύγκρουσης με τη συγκεντρωτική αντίληψη διαχείρισης στην Περιφέρεια Ηπείρου που έχει επιβάλλει η σημερινή περιφερειακή αρχή. «Δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται. Διακατέχονται από πολιτικό εγωισμό. Ενθουσιάζονται με τη δική τους αλήθεια. Η εξουσία τους έχει καταστεί δόγμα» σημείωσε ο κ. Ζάψας, τονίζοντας πως δικαιολογημένα η Ήπειρος υποχωρεί και μένει πίσω στις εξελίξεις των οδικών αξόνων, της σιδηροδρομικής σύνδεσης, του φυσικού αερίου.

Κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή πως χωρίς συμφωνημένο στρατηγικό σχέδιο, εκτελεί έργα χωρίς συνοχή και σχεδιασμό και κατήγγειλε το σύστημα των απευθείας αναθέσεων. «Ξέρουν καλά έναν τρόπο: αναθέσεις παντού!» τόνισε για να προσθέσει πως αυτό αλλάζει μόνο με πολιτική ήττα στην κάλπη.

Απευθείας αναθέσεις έργων, παρατάσεις επί παρατάσεων και υπερβάσεις προϋπολογισμών, έκτακτες κατ’ επίφαση, και επιλεκτικές αναθέσεις έργων μικρής κλίμακας και μίσθωσης μηχανημάτων, και προγραμματικές συμβάσεις για μικροεξυπηρετήσεις, επιλογή και πάγια τακτική της Περιφερειακής Αρχής, τόνισε ακόμα.

Σε ό,τι αφορά τέλος, το θέμα των προεκλογικών συνεργασιών, ο Ζάψας υπογράμμισε πως «Ναι, θα υποστηρίξουμε προεκλογικές συνεργασίες με όσους συναντηθούμε προγραμματικά και δεν θα αρνηθούμε μετεκλογικές συνεργασίες – ανεξάρτητα από την αριθμητική της κάλπης. Ο νέος εκλογικός νόμος το επιτρέπει και θα κινηθούμε στην κατεύθυνση των συνεργασιών». Η Συμμαχία Ηπειρωτών είναι παρούσα και μπαίνοντας πια σε προεκλογική περίοδο, ο κ. Ζάψας δεσμεύτηκε πως δεν θα απογοητεύσει τους Ηπειρώτες μέχρι τέλους.

Ερωτηθείς δε εκτίμησε πως η συντόμευση της προεκλογικής περιόδου δεν θα επηρεάσει την τελική προσπάθεια. Δήλωσε ικανοποιημένος από την κοινή εκδήλωση των δύο παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» και κατέληξε πως «η διάθεση των πολιτικών φορέων που στήριξαν τις δύο παρατάξεις στο παρελθόν» θα κρίνουν την πορεία. «Από μόνοι μας δε μπορούμε να έχουμε την τελική πρόταση, επιδιώκουμε να πείσουμε τα κόμματα ότι ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο είναι προς όφελος όλων, αν δε γίνει με τη συμμαχία των δύο παρατάξεων και μαζί την κοινωνία δε φτάνουμε εμείς, δεν θα έχει τύχη το εγχείρημα και είναι κρίμα γιατί πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη θα απουσιάσουν«. 

Δημήτρης Χαμπίπης και Γιώργος Ζάκας ανέδειξαν θέματα της Άρτας και της Πρέβεζας αντίστοιχα, ενώ ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης τόνισε: «επιδιώξαμε όλα αυτά τα χρόνια να επιβάλλουμε τον δημοκρατικό προγραμματισμό στην περιφέρεια και τη συμμετοχική διαδικασία. Δυστυχώς οι εμμονές της Περιφερειακής Αρχής δεν καταφέραμε να γίνει κατορθωτό ότι είναι και επιθυμία της ίδιας της κοινωνίας. Δε μπορεί ο προγραμματισμός από δυο τρεις ανθρώπους, δε μπορεί να εκτελούνται έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα και να μη γνωρίζει η κοινωνία δια των φορέων της ποιος αποφάσισε αυτό να γίνει και ποιο το όφελος. Στο ζήτημα της δημοκρατίας παίρνει κάτω από τη βάση η περιφερειακή αρχή«.

Show Buttons
Hide Buttons