Συνάντηση Καλογιάννη με αντιπροσωπεία Κινέζων Βουλευτών

Συνάντηση Καλογιάννη με αντιπροσωπεία Κινέζων Βουλευτών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Κινέζων Βουλευτών της Επαρχίας Shanxi, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Κίνα, αποτελεί ενεργειακό της κέντρο και έχει πληθυσμό περίπου 40 εκ. κατοίκους, είχε σήμερα στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης.

Ο Σταύρος Καλογιάννης αφού καλωσόρισε την κινέζικη αντιπροσωπεία, τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες εξελίσσονται με γρήγορο ρυθμό. “Η ναυτιλία, ο τουρισμός, το εμπόριο, αποτελούν βασικούς τομείς συνεργασίας” ανέφερε ο Σταύρος Καλογιάννης. “Θέλω ειδικότερα να αναφερθώ στα αγροτικά Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης όπως η φέτα, και Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως το κρασί και το λάδι, τα οποία είναι ποιοτικά και μας ενδιαφέρει να προωθηθούν στην Κίνα.

Οι χώρες μας έχουν σπουδαίους αρχαίους πολιτισμούς, πάνω στους οποίους αναπτύχθηκαν άλλοι πολιτισμοί. Έχουμε πολλά κοινά σημεία και πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο των πολιτισμών στη νέα ψηφιακή εποχή”, δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης, άποψη με την οποία συμφώνησε ο επικεφαλής της κινέζικης αντιπροσωπείας, Βουλευτής κ. GuO Yingguang, που δήλωσε ότι η Επαρχία Shanxi αποtελεί κοιτίδα του κινέζικου πολιτισμού, με ιστορία 7.000 ετών.

Τέλος, ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε να πληροφορηθεί για τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που λαμβάνει η Κίνα. Ο κ. Yingguang δήλωσε ότι η Επαρχία Shanxi παράγει σημαντικότατες ποσότητες κάρβουνου και αυτός είναι ο λόγος που η μετάβαση σε ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον είναι δύσκολη. Κάλεσε δε τον Σταύρο Καλογιάννη να την επισκεφθεί, ώστε να ενημερωθεί από κοντά για τις σχεικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κίνα.

Show Buttons
Hide Buttons