Συνδικαλιστικός «πόλεμος» για την «ΠΙΝΔΟ»

Συνδικαλιστικός «πόλεμος» για την «ΠΙΝΔΟ»

Την υπεράσπιση της διοίκησης της συνεταιριστικής βιομηχανίας «ΠΙΝΔΟΣ» που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αναλαμβάνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία», του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την απάντηση της παράταξης που αποτελεί συνεργασία των δυνάμεων της πρώην ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, δεν υπάρχει απόλυση για εκδικητικούς λόγους, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι μόνιμοι «δήθεν» εκπρόσωποι των δικαιωμάτων των εργαζομένων λειτουργούν με γνώμονα μόνο τα εκλογικά τους ποσοστά και τον έλεγχο του Εργατικού Κέντρου, που το τελευταίο διάστημα λειτουργεί ως παραμάγαζο του Περισσού και όχι ως κέντρο υπεράσπισης των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι» αναφέρει η ανακοίνωση εισαγωγικά, τονίζοντας πως στόχος των επιθέσεων είναι να πληγεί η ευρωπαϊκών προτύπων συνεταιριστική επιχείρηση «ΠΙΝΔΟΣ».

Η ανακοίνωση σημειώνει: «Η διοίκηση του ΠΑΜΕ φορώντας την μάσκα της διοίκησης του Εργατικού κέντρου ανέλαβε για μια ακόμη φορά να πλήξει την επιχείρηση με δελτίο τύπου του συνδικάτου γάλακτος-τροφίμων και ποτών Ν. Ιωαννίνων, γνωρίζοντας απόλυτα, ότι η επιχείρηση λειτουργεί με τους πιο σύγχρονους υγειονομικούς κανόνες σε κάθε επίπεδο καθώς και ότι στον χώρο της, οι εργαζόμενοι λειτουργούν με απόλυτη ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης, με πρωτοβάθμιο σωματείο το οποίο έχει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Είναι απορίας άξια η μονοδιάστατη και με μονομανία συνεχόμενη επίθεση στην επιχείρηση με ανυπόστατα ψεύδη για απόλυση εργαζόμενου δήθεν λόγω της συμμετοχής του σε απεργία ενώ γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος την ημέρα της απεργίας είχε ρεπό και άρα αμείβονταν κανονικά από τη επιχείρηση. Δεν έδειξαν όμως την ίδια ευαισθησία όταν γίνονταν και γίνονται καθημερινά ομαδικές απολύσεις σε άλλες επιχειρήσεις στο Νομό».

Show Buttons
Hide Buttons