Συνεδριάζει προεκλογικά… η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ

Συνεδριάζει προεκλογικά… η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ

Συνεδριάζει απόψε Τετάρτη στις 20:00, σε διευρυμένη σύνθεση, η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής με μοναδικό θέμα συζήτησης την… πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές.

Η ημερομηνία τους μπορεί να μην είναι γνωστή, το σενάριο των πρόωρων εκλογών ωστόσο, αναζωπυρώθηκε μετά την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας των «16», στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1», με την οποία μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Μάιο του 2019, αν και η αρχική διάταξη του σχεδίου νόμου, τοποθετούσε τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου.

Πολλοί πιθανολογούν πως η ξαφνική αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι ένα ακόμα τρικ του Αλέξη Τσίπρα και επανάληψη της αθέτησης της υπόσχεσής του προς τους πολιτικούς αρχηγούς το καλοκαίρι του 2015 ότι δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές, δέσμευση που δεν τήρησε. Έτσι και τώρα, πιθανολογείται ότι ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει να αιφνιδιάσει με εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, όταν όλοι θα περιμένουν εθνικές εκλογές μαζί με αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές το Μάιο του 2019.

Όλοι ίσως… πλην της Φώφης Γεννηματά και του «Κινήματος Αλλαγής» που έχει μπει σε τροχιά προετοιμασίας για τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχουν στα χέρια τους οι κομματικές οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να τρέξουν τη διαδικασία κατάρτισης μιας λίστας με ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές, μέσα από αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις. Η διευρυμένη αυτή λίστα θα πρέπει μέχρι τις 24 Ιουλίου να έχει αποσταλεί στο κόμμα και η υπό τον γραμματέα εκλογική επιτροπή θα καταλήξει στα ονόματα, όχι απαραίτητα κλείνοντας τις λίστες. Είναι πιθανότερο να κρατηθούν κάποιες θέσεις σε κάθε ψηφοδέλτιο και να κλείσουν παραμονές των εκλογών, ώστε να υπάρχει το ενδεχόμενο για κάποιες καλές περιπτώσεις που ίσως δώσουν το κάτι παραπάνω…

Εκτιμάται πως ενδεχομένως και μέσα στο μήνα, το ΚΙΝΑΛ θα έχει καταλήξει στις λίστες του και αυτές θα έλθουν σε γνώση των προσώπων που θα επιλεγούν, ώστε να αρχίσουν να κινούνται προεκλογικά. Επίσημες ανακοινώσεις ασφαλώς και δε θα γίνουν με τον ορίζοντα των εκλογών άγνωστο.

Show Buttons
Hide Buttons